Fоtо: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas futbola izlase svētdien, 23. jūnijā, Eiropas čempionātā noslēdzošajā A grupas mačā izrāva 1:1 (0:1) pret Šveici, nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt paralēli otrā grupas spēlē Ungārija tikai kompensācijas laika 10. minūtē izrāva uzvaru pār Skotiju, tādējādi nodrošinot trešo vietu un saglabājot cerības uz astotdaļfinālu.

Fоtо: Sofascore

Šveices komandas rindās laukumā pret Vāciju pamatsastāvā devās arī labās malas aizsargs Fabians Šērs, kurš mačā ar Skotiju lauza degunu. 17. minūtē Roberts Andrihs ar sitienu ārpus soda laukuma guva vārtus, bumbai pa ceļam uz vārtu kreiso stūri atsitoties pret zemi, taču vārti pēc videoatkārtojuma noskatīšanās netika ieskaitīti, jo pirms tam soda laukumā Džamals Muziala cīņā par bumbu bija pārkāpis noteikumus cīņā ar Mihelu Ebišeru.

28 minūtes vairāk uzbruka vācieši, bet pretuzbrukumā pēc Remo Freilera piespēles no kreisās soda laukuma puses no vārtu priekšas bumbu Manuela Neiera vārtos raidīja Dans Ndojs - 1:0 Šveices labā. Arī otrajā puslaikā Vācija turpināja uzbrukt, taču sitieni nebija precīzi vai bumbai pretī stājās Šveices vārtsargs Jans Zommers, bet 84. minūtē Šveices futbolists Rubens Vargass guva vārtus, taču tie aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti.

Savukārt 88. minūtē bīstamu Granita Džakas sitienu vārtu kreisajā stūrī atvairīja Neiers. Tomēr mača kompensācijas laika otrajā minūtē Vācija panāca neizšķirtu. Pēc Davida Rauma piespēles pa gaisu no laukuma kreisās puses Niklass Filkrugs no vārtsarga laukuma robežas ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:1.

Otrā grupas mačā Ungārija tikai pašās beigās ar 1:0 pieveica bezzobaino Skotiju.

Pirmajā puslaikā bīstamu momentu pie vārtiem bija maz. Labākā vārtu gūšanas iespēja pēc brīvsitiena izpildes bija Villi Orbānam, pēc kura sitiena ar galvu no soda laukuma bumba trāpīja pa pārliktni un pameta laukumu. 70. minūtē pēc sadursmes Skotijas izlases soda laukumā cieta vairāki spēlētāji, vissmagāk - Barnabāšs Varga, kuram bija nepieciešama maiņa.

Mača kompensācijas laika otrajā minūtē no soda laukuma pa vārtu kreiso stabu trāpīja Ungārijas izlases spēlētājs Kevins Čobots. Tieši viņš pretuzbrukumā mača kompensācijas laika desmitajā minūtē pēc Rolanda Šallai piespēles no soda laukuma vidus raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī, panākot uzvaru. Tūlīt pēc gūtajiem vārtiem atskanēja mača beigu signāls.

Pēc trim spēļu kārtām A grupā septiņus punktus nopelnīja Vācija, piecus punktus sakrāja Šveice, Ungārija sakrāja trīs punktus, bet vienu punktu izcīnīja Skotija.

Standings provided by Sofascore

Portāls "Delfi" piedāvāja A grupas noslēdzošās kārtas spēļu teksta tiešraidi:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !