Foto: AFP/Scanpix/LETA

2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā jeb "Euro 2024" Jāņu dienā 24. jūnijā izšķirošo B grupas dueļos pašreizējā Eiropas čempione Itālija pēdējās sekundēs guva vārtus un nospēlēja 1:1 ar Horvātiju, tādējādi liedzot horvātiem iekļūt astotdaļfinālā. Otrā mačā Spānijas izlase ar 1:0 pieveica Albāniju, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs.

B apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs izcīnīja Spānija, četri punkti bija Itālijai, divi - Horvātijai, bet viens - Albānijai.

Foto: UEFA

Itālijai tik nepieciešamo neizšķirtu uzvaras vērtē kompensācijas laika pēdējā minūtē izrāva Matija Dzakanji. Horvātijas izlases labā vārtus guva Luka Modričs, kurš līdz ar to kļuva par visu laiku vecāku vārtu autoru Eiropas čempionātu vēsturē.

Spēles 27.minūtē itāļiem bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Dominiks Livakovičs atvairīja Alesandro Bastoni no tuvas distances ar galvu izdarīto sitienu.

Otrā puslaika pirmajā desmitminūtē pēc spēles ar roku uz Itālijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. 54.minūtē Modriča raidīto sitienu atvairīja Džanluidži Donnarumma, bet horvātu uzbrukums turpinājās. Tā noslēgumā 55.minūtē Donnarumma pēc Antes Budimira sitiena atsita bumbu priekšā, no kurienes precīzs bija Modričs.

38 gadu un 289 dienu vecumā Modričs kļuva par finālturnīru vecāko vārtu guvēju.

Otrā puslaika kompensācijas laiks bija astoņas minūtes un pēdējā no tām Dzakanji iegrieza bumbu vārtos un izrāva neizšķirtu, kas itāļiem deva ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Foto: SofaScore

Spānija atpūtina līderus

Spānijas vīriešu futbola izlase pirmdien Diseldorfā Eiropas čempionāta finālturnīra mačā ar 1:0 (1:0) pārspēja Albāniju, pie trīs punktiem tiekot arī trešajā spēlē. Spānijas izlases labā vārtus guva Ferrans Torress.

Mača un arī turnīra favorīti spāņi vadībā izvirzījās 13.minūtē, kad Dani Olmo piespēlēja bumbu brīvajā zonā starp aizsargiem un to saņēma Torress, kurš savu iespēju izmantoja. Albāņiem pirmais bīstamais moments bija puslaika beigās, kad Kristjans Aslani pārsteidza pretiniekus ar sitienu no apmēram 20 metriem, taču uzdevumu augstumos bija spāņu vārtsargs Davids Raja.

Otrā puslaika sākumā Hoselu nedaudz pietrūka, lai nostiprinātu Spānijas izlasei vadību. Savukārt otrajā pusē albāņi vairākas reizes apdraudēja Spānijas izlases vārtus, taču Raja nosargāja spāņiem uzvaru.

Kopā ar Spāniju un Itāliju izslēgšanas turnīrā vietu nodrošinājušas arī Šveice, Vācija, Portugāle, Anglija, Francija un Nīderlande.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!