Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Pārsteidzošu uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīrā trešdien izcīnīja debitante Gruzijas futbola izlase, kas Gelzenkirhenē F grupas noslēdzošajā cīņā ar 2:0 (1:0) pieveica jaudīgo Portugāli un grantēja vēsturisku vietu astotdaļfinālā.

Otrā šīs grupas cīņā Turcija saspringtā duelī ar 2:1 (0:0) apspēlēja mazākumā palikušo Čehiju, kam turnīrs tādējādi ir noslēdzies.

Pēc trešdienas mačiem ir noslēdzies finālturnīra grupu sacensības. Nu ir zināmi visi astotdaļfināla pāri.

Portugāle, kas vietu astotdaļfinālā jau bija nodrošinājusi, spēli sāka ar astoņiem citiem pamatsastāva spēlētājiem, salīdzinot ar iepriekšējo maču. Jau otrajā minūtē Gruzija izvirzījās vadībā. Antoniu Silva kļūdījās piespēlē, bumbu ieguva Žoržs Mikautadze, kurš to piespēlēja tālāk pa kreisi Hvičam Kvarachelijam. Kvarachelija pa kreiso pusi ar bumbu ieskrēja Portugāles soda laukumā un pa zemi raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī - 1:0 Gruzijas labā. Savukārt 17. minūtē Gruzijas izlases vārtsargs Giorgi Mamardašvili atvairīja bumbu pēc Krištianu Ronaldu izpildītā brīvsitiena, bumbai lidojot zem pārliktņa.

Pēc tam 28. minūtē pēc Fransišku Konseisāna sitiena no soda laukuma bumba tikai nedaudz lidoja garām labajam vārtu stabam, bet 35. minūtē Ronaldu tika pie sitiena no vārtsarga laukuma stūra, taču bumbu bloķēja Giorgi Gvelesiani.

Otrā puslaika ievadā Antoniu Silva 53. minūtē ar spērienu pa kājām savā soda laukumā nogāza Otaru Kiteišvili, un pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu. Mikautadze no 11 metru atzīmes raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī. Djogu Košta lēca tajā pašā virzienā, taču neaizstiepās līdz bumbai - 2:0 Gruzijas labā. Pēc spēlētas 61 minūtes savainojumu guva gruzīnu spēlētājs Luka Ločošvili un bija spiests atstāt laukumu. Portugāles izlase uzbruka, taču bumba Gruzijas vārtos nelidoja, cīņas izskaņā lielisks vārtos bija Mamardašvili.

Otrā šīs grupas mačā trešdien ceļazīmi uz astotdaļfinālu nodrošināja arī Turcija - 2:1 uzvara pār Čehiju.

Jau 20. minūtē čehi palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti desmit minūšu laikā nopelnīja uzbrucējs Antonīns Barāks, bet 45. minūtē Davids Jurāseks tika pie sitiena no soda laukuma, taču bumba lidoja tieši vārtu vidū, kur to tvēra Turcijas izlases vārtsargs Merts Ginoks. Pēc tam 51. minūtē Kenana Jildiza sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī atsita Čehijas izlases vārtsargs Jindržihs Staneks, bet, uzbrukumam turpinoties, Ismails Jikseks piespēlēja pa kreisi soda laukumā Hakanam Čalhanoglu, kurš pa zemi raidīja bumbu vārtu labajā stūrī - 1:0.

Vēlāk 66. minūtē Tomāšs Součeks raidīja vārtos pie viņa atlēkušo bumbu, panākot 1:1, pēc kā dzelteno kartīti saņēma Čalhanoglu, kuram nākamā spēle būs jāizlaiž. Turcija tomēr panāca uzvaru, mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē pretuzbrukumā vārtus pēc Orkuna Kekči piespēles gūstot Dženkam Tosunam. Abas komandas kopā šajā mačā nopelnīja 18 dzeltenās un divas sarkanās kartītes, Tomāšam Horijam sarkano kartīti nopelnot jau pēc mača beigām.

Standings provided by Sofascore

Portāls "Delfi" piedāvāja F grupas noslēdzošās kārtas spēļu teksta tiešraidi.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !