Fоtо: Imago Sport/Scanpix/LETA

Ukrainas futbola izlasei 2024. gada Eiropas futbola čempionāts ("Euro 2025") noslēdzās ļoti sāpīgā veidā, jo ar četriem izcīnītajiem punktiem E apakšgrupā nepietika, lai iekļūtu turnīra nākamajā kārtā. Valstsvienības pārstāvji ir pārliecināti, ka toni šim turnīram noteica pirmā spēle, kurā ukraiņi tobrīd šķietami negaidīti kapitulēja Rumānijai.

E apakšgrupas atrisinājums "Euro 2024" turnīrā bija ļoti dramatisks, jo visām četrām komandām izdevās izcīnīt četrus punktus. Gūto un zaudēto vārtu attiecība noteica, ka grupā uzvarēja Rumānija, aiz viņiem ierindojās Beļģija, bet kā trešās vietas ieguvēja astotdaļfinālā iekļuva arī Slovākija. Ukrainai gūto un zaudēto vārtu attiecība bija negatīva, tāpēc tai nācās samierināties ar pēdējo vietu grupā.

Ukraiņi kļuva par pirmo valstsvienību Eiropas čempionātu vēsturē, kas ar četriem punktiem nespēja pārvarēt grupu turnīru.

Valstsvienības aizsargs Oleksandrs Timčiks norādīja uz pirmās spēles nozīmi šī turnīra kontekstā: "Esmu lepns būt ukrainis. Man nav kauns par mūsu sniegumu. Tāds precedents nav bijis, kad ar četriem punktiem nepietiek, lai sasniegtu izslēgšanas cīņas. Mēs savas valsts dēļ atdevām visu."

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !