Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlase svētdien, 30. jūnijā, iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, jo astotdaļfināla cīņā Vācijas pilsētā Gelzenkirhenē dramatiski ar 2:1 (0:1, 1:1) papildlaikā pieveica Slovākiju.

Mača sākumā slovāki vairāk sita pa pretinieku vārtiem, taču netrāpīja vārtu četrstūrī. 25. minūtē pretuzbrukumā Davids Strelecs ar piespēli vienu pret Anglijas vārtsargu Džordanu Pikfordu izvirzīja Ivanu Šrancu, kurš garām vārtsargam raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0 Slovākijas labā.

Savukārt 50. minūtē pēc Kīrana Tripjēra piespēles no laukuma kreisās puses Fils Foudens no vārtu priekšas raidīja bumbu vārtos, taču videoatkārtojums liecināja, ka Foudens ir bijis aizmugurē. Piecas minūtes vēlāk Strelecs ar tālu sitienu mēģināja pārspēt Pikfordu, kurš bija tālu izgājis no vārtiem, taču bumbu lidoja garām vārtu labajam stabam.

Vēlāk 78. minūtē pēc Foudena brīvsitiena Herijs Keins ar galvu sita no soda laukuma vidus, taču bumba lidoja garām vārtu kreisajam stūrim. Vēl 81. minūtē Deklans Raiss trāpīja pa vārtu kreiso stabu, bet Keins no staba atlēkušo bumbu raidīja pāri vārtiem.

Anglija uzbruka, mēģinot izlīdzināt rezultātu, un piektajā no sešām kompensācijas minūtēm pēc Kaila Volkera izpildītā auta iemetiena no labās puses bumba lidoja līdz pat tuvējam vārtsarga laukuma stūrim, kur cīņā par to uzvarēja Marks Gehi, pāradresējot bumbu tālāk Džūdam Belingemam, kurš atmuguriski "šķērītē" raidīja bumbu vārtu labajā stūrī - 1:1.

Tas bija pirmais Anglijas izlases futbolistu sitiens, pēc kura bumba trāpīja vārtos. Savukārt papildlaika pirmās minūtes beigās angļi ar otro trāpījumu vārtu četrstūrī guva otros vārtus. Pēc Ezes sitiena ārpus soda laukuma bumba atsitās pret zemi, uzlidoja gaisā, un to no soda laukuma kreisās puses ar galvu uz labo pusi pāradresēja Aivens Tonijs, Keinam ar galvu raidot bumbu vārtu labajā pusē - 2:1 Anglijas labā.

Pagarinājuma pirmā puslaika kompensācijas laikā tuvu vārtu guvumam bija slovāku aizsargs Peters Pekarīks, kurš pēc piespēles no kreisās puses pie vārtu labā staba apsteidza Ezi, taču raidīja bumbu nedaudz virs pārliktņa. Pagarinājuma otrā puslaika sākumā angļi Keinu un Belingemu nomainīja pret uz aizsardzību vērstiem spēlētājiem un galveno uzmanību veltīja rezultāta nosargāšanai. Vēl papildlaika pirmajā kompensācijas minūtē Tonijs no soda laukuma sita nedaudz pāri Slovākijas izlases vārtiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja Anglijas un Slovākijas cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!