Foto: Imago/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) oficiāli sākusi lietu pret Anglijas izlases zvaigzni Džūdu Belingemu, kurš Eiropas čempionāta astotdaļfinālā izcēlās ar nepiedienīgu žestu.

Ziņots, ka Belingems kompensācijas laika noslēgumā ar izcilu izpildītu sitienu pāri galvai izglāba Angliju no zaudējuma. Spēles pamatlaiks noslēdzās 1:1, bet pēc tam pagarinājumā angļu uzbrucējs Harijs Keins iesita vēl vienus vārtus, aizsūtot slovākus uz mājām.

Savukārt Belingems pēc sava vārtu guvuma Slovākijas komandas soliņa virzienā veltīja nepiedienīgu žestu, norādot uz savu kājstarpi. Tikmēr pats futbolists taisnojas, ka tas ir iekšējas joks ar kādu draugu, un tieši viņam Belingems veltījis šo žestu.

"UEFA Ētikas un disciplināro lietu inspektors veiks disciplināro izmeklēšanu par iespējamu pienācīgas uzvedības pamatnoteikumu pārkāpumu, ko izdarījis Anglijas Futbola asociācijas spēlētājs Džūds Belingems," teikts pirmdien pēcpusdienā izplatītajā UEFA paziņojumā.

UEFA bilst, ka turpmāka informācija par šo jautājumu tiks sniegta pēc lietas izskatīšanas. UEFA arī nemin, vai soda gadījumā futbolistam draud diskvalifikācija, kas nozīmētu, ka Belingemam būtu jāizlaiž "Euro 2024" ceturtdaļfināls pret Šveici.

Tās nav vienīgās galvassāpes Anglijas Futbola asociācijai. UEFA tāpat sākusi izmeklēšanu par angļu fanu uzvedību. UEFA paziņojumā norāda, ka izmeklē "kārtības vai disciplīnas trūkumu no līdzjutēju puses" un "uguņošanas ierīču iedegšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!