Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu vēl nedomā likt punktu karjerai Portugāles izlasē, kaut gan aizvadīja neveiksmīgu Eiropas čempionāta finālturnīru.

Portugāles futbolisti Eiropas čempionātā apstājās ceturtdaļfinālā, kad pēcspēles sitienos piekāpās Francijai. Ronaldu šis turnīrs bija neveiksmīgs. Viņš sākumsastāvā devās visās Portugāles spēlēs, vidēji mačā laukumā pavadot 97 minūtes, taču pirmo reizi karjerā kādā no lielajiem finālturnīriem palika bez gūtiem vārtiem.

"Mēs gribējām vairāk. Mēs bijām pelnījuši vairāk. Mūsu pašu un Portugāles dēļ," pēc zaudējuma Francijai atzina Ronaldu. "Mēs esam pateicīgi par visu, ko līdz šim esam sasnieguši. Esmu pārliecināts, ka šis mantojums - gan laukumā, gan ārpus tā - tiks godāts, un mēs turpināsim to būvēt. Kopā."

Portugāļu spēle finālturnīrā bija būvēta ap 39 gadus veco Ronaldu, taču komandas sniegums bija nepārliecinošs, kas apskatniekos un līdzjutējos izsaucis diskusijas - vai vienība nespēlētu labāk, ja tajā nebūtu šī titulētā un pieredzes bagātā futbolista.

ESPN ziņo, ka Ronaldu pašlaik neplāno likt punktu karjerai izlasē, bet nākamais lielais finālturnīrs būs Ziemeļamerikā gaidāmais Pasaules kauss 2026. gada vasarā. Ronaldu valstsvienībā 212 spēlēs iesitis 130 vārtus, abos rādītājos būdams pasaules rekordists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!