Foto: Kadrs no video

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra laikā Rīgā, "Lidl Arena" telpās līdzjutēji var vērot visu spēļu tiešraides, bet katru dienu pirms vakara spēles būs "Euro 2024" studija par un ap futbolu, ko vada Anatolijs Kreipāns.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Lidl Arena" piedāvā "Lidl Arena" rīkotās futbola studijas, kas katru spēles dienu būs pirms vakara spēles pulksten 21:15. Pirms "Euro 2024" 10. jūlija pusfināla spēles Nīderlande - Anglija "Lidl Arena" studijā Anatolijs Kreipāns sarunājās ar vienu no visu laiku izcilākajiem Latvijas basketbolistiem Valdi Valteru.

Valters ir liels futbola fans. Viņam gan sirdij tuvākās ir Dienvidamerikas komandas – Brazīlija, Argentīna un Urugvaja.

Valda Valtera tēvs bija futbolists, bet māte basketboliste. Tādēļ mamma un vecmāmiņa neslēpa sajūsmu, ka Maigonis Valdmanis pārvilināja Valdi Valteru uz groza bumbas spēli. Tomēr kājbumba savulaik izcilajam basketbolistam vienmēr bijusi tuva. Valters atcerējās vienīgo pasaules čempionātu, kurā triumfējusi Anglijas izlase: "Es esmu liels futbola fans. Man bija deviņi gadi – 1966. gada pasaules čempionāts Anglijā. Visas spēles, ko rādija pa televizoru, es noskatījos. Mana komanda toreiz bija Brazīlija, bet Pelē ātri notraumēja. Tad es pārgāju uz Portugāli un Eusebiu, kurš sita vienus vārtus pēc otra visiem pēc kārtas [finālturnīrā deviņi vārti]. Es pārdzīvoju, ka pusfinālā viņi Anglijai zaudēja ar 1:2, bet viņi PSRS izlasi vinnēja un trešo vietu dabūja. Man vienīgais elks, kad augu, bija Pelē. Bija par viņu kaut kāda informācija, jo viņš nebija no Amerikas. No Amerikas mums nekāda informācija nenāca. Brazīlija bija tuvāka valsts Padomju Savienībai. Kaut ko varēja izlasīt, kaut kas tika parādīts. Varēju viņam sekot līdz. Man patika divas lietas. Viņš teica, ka vienmēr ir jāizārstē traumas. Nekad nevajag spēlēt ar traumu. Vispirms izārstē un tad ej. Tā viņa vispusība, kā viņš dod piespēles, sit vārtus un tie tūkstošie vārti. Baigā leģenda."

Valters nevienu vasaru nav izlaidis iespēju doties spēlēt pludmales futbolu: "Vecāķos vismaz vienreiz pludmales futbolu esmu uzspēlējis 51 sezonu. Sāku tur spēlēt, kad man bija 17 gadi. Tur bija regbisti, hokejisti un futbolisti. PSRS izlasē mums visa vasara bija aizņemta. Atbraucu mājās uz trīs četrām dienām, bet vismaz vienu dienu es aizbraucu uz Vecāķiem un nospēlēju. 51 sezonā nevienu traumu nedabūju, spēlējot smiltīs ar plikām kājām. Futbolā ir tā: nebāz kāju uz priekšu – uzreiz var nocirst nagus. Var uz būdu ņemt. Ar regbistiem bija tā, viņi ieskrējās un ja tev bija bumba, tad tu ar bumbu biji zemē. Vienmēr bija jāatdod piespēle un jāizvairās."

"Euro 2024" festivāla laikā "Lidl Arena" telpās iespējams vērot ne tikai visu spēļu tiešraides, bet piedalīties dažādos izklaides pasākumos: telpās būs nodrošināts bērnu stūrītis, iespējams uzspēlēt futbolu bezmaksas laukumos, pieejamas dažādas piepūšamās atrakcijas. "Euro 2024" spēļu vērotājiem iespējams piedalīties prognožu konkursos, kā arī vērot ekspertu studiju ar Anatoliju Kreipānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!