Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlases galvenā trenera amatu nolēmis atstāt Garets Sautgeits, kura vadībā angļi pagājušajā nedēļā Eiropas čempionāta finālā ar 1:2 zaudēja Spānijai.

Anglija otro reizi pēc kārtas spēlēja Eiropas čempionāta finālā un otro reizi pēc kārtas piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā spēlē. Pirms trīs gadiem savās mājās Vemblija stadionā "Euro 2020" finālā Anglija pēcspēles sitienos zaudēja Itālijai.

"Kā lepnam anglim, man bija liels gods savā dzīvē spēlēt un arī trenēt Anglijas izlasi. Man tas nozīmēja visu un atdevu visu, ko varēju. Tomēr ir pienācis laiks pārmaiņām un jaunai dzīves sadaļai," saka Sautgeits.

Sautgeits ir pirmais Anglijas izlases treneris, kas kopš 1966. gada aizvedis futbola dzimtenes spēlētājus līdz kādā no lielā turnīra fināliem. Sautgeits pie Anglijas izlases stūres stājās 2016. gadā, kad pēc skandāla no amata atkāpās Sems Alerdaiss. Astoņu gadu laikā Sautgeita vadībā Anglijas izlase 102 spēlēs izcīnīja 61 uzvaru, 24 reizes cīnījās neizšķirti un piedzīvoja 17 zaudējumus. Sautgeita vadībā Anglija vēl divreiz spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā – 2018. gadā sasniedzot pusfinālu un 2022. gadā izstājoties ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!