Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbolists, Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis 2023. gada nogalē publiski sacīja, ka nedomā braukt uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, ja tajās startēs agresorvalsts pārstāvji jebkādā statusā. Miezis tagad ir iekļauts Latvijas olimpiskajā delegācijā un pats neslēpj, ka viedokli ir mainījis un gatavojas startam Francijas galvaspilsētā.

2023. gada nogalē Starptautiskā olimpiskā komiteja lēma, ka XXXIII vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē drīkstēs startēt agresorvalsts Krievijas un tās sabiedrotās Baltkrievijas sportisti neitrālo atlētu statusā, ko nosodīja daudzas pasaules valstis. SOK lēmumu gan nemainīja, un 26. jūlijā kopā ar visiem sportistiem Parīzē sacensības sāks vairāki agresorvalstu pārstāvji.

"Mana nostāja ir tāda, ka es 100% neatbalstu šo lēmumu. Ja tā tiešām tiks lemts un tas būs 100% lēmums, tad es noteikti būšu tas atlēts, kurš nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs," intervijā "Sporta studijai" teica Miezis. "Man baigi nepatīk, ka tādās politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz mēs nevaram... Šoreiz mums ir jāsaka kaut kas un mēs varam kaut kā nedaudz palīdzēt. Domāju, SOK lēmums nav pareizs. Tas ir mans viedoklis."

"Man patika viena Artūra Irbes intervija, kurā viņš teica, ka diez vai visi pasaulē gribēs redzēt olimpiskās spēles, kurās nepiedalās labākie atlēti," pauda Miezis, kurš ir viens no labākajiem 3x3 basketbola spēlētājiem pasaulē. "Mēs varam kaut kādā veidā to ietekmēt - varbūt ar savu viedokli, savu teikšanu, nostāju.

Pirmdien Latvijas Basketbola savienība apstiprināja, ka Miezis iekļauts Latvijas komandas sastāvā, un 3x3 basketbola turnīrā spēlēs kopā ar vēl vienu olimpisko čempionu Kārli Lasmani, kā arī Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Rezervistu statusā apstiprināti olimpiskie čempioni Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, kuri piedalīsies treniņprocesā, bet kādu pamatsastāva dalībnieku varēs nomainīt tikai savainojuma gadījumā.

"Savu lēmumu esmu mainījis. Kopš maniem komentāriem par olimpiskajām spēlēm ir pagājis laiks, esmu par to runājis ar ģimeni, ar komandas biedriem, tāpat arī paši ukraiņi ir skaidri formulējuši nostāju. Esmu komandas spēlētājs un saprotu, ka puiši, treneri un vadība ar mani rēķinās, kā arī ģimene, kas man ir galvenais faktors, vēlās lai dodos uz olimpiskajām spēlēm," portālam "Delfi" norādīja Miezis.

Latvijas 3x3 basketbola komanda Parīzes olimpiskās spēles sāks 30. jūlijā, kad tiksies ar Lietuvu. Priekšsacīkstēs Latvija vēl tiksies ar Nīderlandi, Franciju, Ķīnu, Poliju, ASV un Serbiju. Pēc viena apļa turnīra divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6. vietu ieguvējas cīnīsies par vietu pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!