Foto: AP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlases galvenais treneris Havjers Maskerano haotiskās Parīzes olimpisko spēļu futbola turnīra pirmā mača noslēgumu nosauca par apkaunojumu un cirku, raksta BBC.

Jau vēstīts, ka Argentīna trešdien ar rezultātu 1:2 olimpisko spēļu futbola turnīra pirmajā mačā piekāpās Marokai, mačam noslēdzoties ar fanu nekārtībām un skandālu. Ritot kompensācijas laika pēdējai, 16. minūtei, argentīnieši pāris reizes trāpīja pa vārtu pārliktni līdz Kristians Medina ieraidīja bumbu vārtos, taču, protestējot pret vārtu guvumu, laukumā izskrēja vairāki Marokas līdzjutēji un spēle tika apturēta. Pēc gandrīz divu stundu pārtraukuma mačs uz atlikušajām pāris minūtēm tika atsākts pie tukšām tribīnēm un pēc VAR iesaistes vārtu guvums netika ieskaitīts, marokāņiem tiekot pie panākuma.

"Es trenera amatā nestrādāju ilgu laiku, taču nekad savā spēlētāja karjerā neesmu redzējis tādu situāciju," sacīja Maskerano, kurš ar Argentīnu izcīnīja olimpisko zeltu 2004. un 2008. gadā. "Tas bija cirks. Mēs to nevaram kontrolēt. Es teicu puišiem, ka tagad mums jāskatās uz priekšu, jāmēģina iegūt sešus punktus, kas ļaus mums kvalificēties nākamajai kārtai. Tam visam vajadzētu mūs piepildīt ar enerģiju."

Ilgāku laiku spēles iznākums bija neskaidrs, un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) oficiālajā tīmekļa vietnē tika norādīts, ka mačs ir noslēdzies. Maskerano sacīja, ka komandas kapteiņi sākotnēji bija nolēmuši spēli neatsākt, bet organizatori izsauca Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pārstāvjus, kuri paziņoja par spēles atsākšanu un pabeigšanu.

"Tas ir apkaunojums, ka tas notiek un saindē turnīru. Tā nenotiktu pat pagalma turnīrā. Tas ir nožēlojami," piebilda Argentīnas treneris. "Neņemot vērā olimpisko garu, organizācijai ir jāatbilst standartam, bet šobrīd tā diemžēl nav."

Turnīra organizatoru paziņojumā teikts, ka futbola spēle starp Argentīnu un Maroku Sentetjēnas stadionā tika apturēta neliela skatītāju skaita izskriešanas laukumā dēļ. "Pēc tam spēle tika atsākta un varēja droši noslēgties. "Parīze 2024" sadarbojas ar attiecīgajām ieinteresētajām pusēm, lai izprastu cēloņus un noteiktu atbilstošas ​​darbības."

Argentīna otro maču aizvadīs sestdien Lionā pret Irāku, bet Maroka tajā pašā dienā Sentetjēnā tiksies ar Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!