Foto: Kiur Kaasik/Delfi Media

Parīzes olimpiskajās spēlēs aizvadīta pirmā oficiālā sacensību dienu, kurā sadalīti 14 medaļu komplekti. Jau pirmajā dienā trīs zelta medaļas un piecas godalgas kopā izcīnīja Austrālijas sportisti, bet Ķīna tika pie diviem zeltiem. Lieliska iespēja iegūt medaļu bija arī Igaunijai, tomēr paukotāja Nellija Diferte zaudēja bronzas cīņā.

No Latvijas sportistiem pirmajā dienā sacensībās piedalījās šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis, kuriem neizdevās pārvarēt kvalifikāciju. Strautmanis sestdien Šatorū Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma 21.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē. Rašmane šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli kvalifikācijā ieņēma 23.vietu un arī neiekļuva finālā.

Savukārt tenisiste Jeļena Ostapenko nevarēja doties laukumā lietaino laikapstākļu dēļ. Viņas spēle pārcelta uz svētdienu, bet mačs nesāksies ātrāk par pulksten 14.30.

Austrālija pirmajā dienā izcīnīja trīs zelta medaļas – divas peldēšanā un vienu sieviešu riteņbraukšanā. Divas sudraba medaļas arī izcīnītas peldēšanā. Pēc pirmās dienas tā ir medaļu kopvērtējuma līdere.

Portāls "Delfi' visas dienas garumā piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt par svarīgākajiem notikumiem Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!