Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien, 28. jūlijā, jau pirmajā kārtā izstājās no Parīzes olimpiskajām spēlēm, ar rezultātu 4-6, 3-6 zaudējot kolumbietei Kamilai Osorio. Līdz ar to Ostapenko trīs olimpiskajās spēlēs tā arī nav izdevies izcīnīt uzvaru.

Ostapenko pasaules rangā ieņem 11.vietu un olimpisko spēļu turnīrā bija izsēta ar desmito numuru, bet viņas pretiniece ir ranga 84.pozīcijā. Abām sportistēm kortā vajadzēja doties jau sestdien, taču lietus dēļ mačs tika atlikts uz svētdienu.

Pirmajā setā Ostapenko pie rezultāta 4-2 septītajā geimā panāca 40:0. Tā vietā, lai nonāktu vadībā ar 5-2, Latvijas tenisiste zaudēja savu servi un pēc tam vadības grožus pārņēma pretiniece. Turpinājumā Osorio nosargāja savu servi un vēlriez nobreikoja Ostapenko, panākdama 5-4.

Kolumbiete uzvarēja setu un arī nākamo sāka ar breiku, kopumā būdama pārāka sešos geimos pēc kārtas. Ostapenko uz brīdi spēja stabilizēt spēli, taču nelauza tās gaitu un piekāpās Osorio.

Kolumbiete karjeras laikā ir izcīnījusi divus "WTA 250" sērijas turnīru uzvarētājas titulus - abus uz māla seguma, uz kāda sacensības norisinās arī Parīzē.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēlējušas.

Ostapenko savās pirmajās olimpiskajās spēlēs Rio pirmajā kārtā zaudēja austrālietei Samantai Stosurai, bet Tokijas spēlēs viņa piekāpās Jeļenai Vesņinai. Arī dubultspēļu turnīrā Ostapenko nav izdevies tikt pie uzvaras, un Tokijā viņa pārī ar Anastasiju Sevastovu zaudēja pirmajā kārtā.

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Kortos, kuros norisinās turnīrs, Ostapenko 2017.gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!