Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

2024. gada Parīzes olimpisko spēļu handbola turnīru ar uzvaru sestdien iesāka Vācijas izlase, kuras sastāvā rezultatīvākais bija Cēsīs dzimušais latviešu izcelsmes handbolists Renārs Uščins.

A apakšgrupas spēlē Vācijas handbolisti ar rezultātu 30:27 pārspēja Zviedrijas izlasi, ar uzvaru sākot olimpiskās spēles.

Renārs Uščins šajā mačā guva astoņus vārtus, būdams savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Viņš kopumā izdarīja desmit metienus pa vārtiem.

Renārs Uščins ir ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja un arī bijušā Latvijas izlases trenera Armanda Uščina dēls, bet viņš savu karjeru saistījis ar Vācijas handbolu. 22 gadus vecais sportists kopš 2005. gada dzīvo Vācijā.

Pirmo reizi Renārs Uščins tika aicināts pārstāvēt Vācijas godu izlases kreklā bija 2019. gadā, kad izcīnīja sudrabu Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs. Savukārt 2021. gadā viņš kopā ar U-19 izlasi izcīnīja Eiropas čempionu titulu. Viņš čempionātā bija ne vien komandas līderis un komandas kapteinis, bet arī tika iekļauts "All Star" komandas izlasē un atzīts par čempionāta labāko labās ārējās malas spēlētāju. Latviešu izcelsmes handbolists palīdzēja arī Vācijas U-21 izlasei kļūt par pasaules čempionu, būdams arī komandas kapteinis. 2024. gada sākumā viņš tika izsaukts uz Vācijas pieaugušo izlasi Eiropas čempionāta spēlēm Vācijā, tomēr tā savās mājās palika ceturtajā vietā.

Renārs Uščins kopš 2022. gada spēlē Vācijas augstākās līgas Bundeslīgas komandā "Hannover-Burgdorf", kur līgums parakstīts līdz 2025. gadam. Iepriekš spēlējis arī "SC Magdeburg" komandas sastāvā.

Vācijas handbolisti olimpiskās spēles turpinās ar maču pret Japānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!