Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Parīzes olimpisko spēļu sacensību trešajā dienā Latvijas sportisti startēs ložu šaušanā, kalnu riteņbraukšanā un pludmales volejbolā.

Kalnu riteņbraukšanas un pludmales volejbola sacensību tiešraides paredzētas kanālā LTV7.

Plkst.10.15 pēc Latvijas laika Agate Rašmane un Lauris Strautmanis startēs duetu sacensībās šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Sacensībās 17 dueti cīnīsies par četrām vietām medaļu cīņās. Divi labākie otrdien cīnīsies par zeltu, bet trešā un ceturtā rezultāta īpašnieki - par bronzu.

Plkst.15.10 Mārtiņš Blūms startēs kalnu riteņbraukšanas olimpiskajā krosā.

Blūms ir olimpisko spēļu debitants un pasaules rangā ieņem 19.vietu. Iepriekšējo divu gadu pasaules čempionātos cēsnieks ierindojās 11.pozīcijās.

Visbeidzot plkst.18 savu pirmo maču aizvadīs pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova, kuras spēkosies ar šveicietēm Esmē Bebneri/Zoju Veržē-Deprē.

Graudiņa un Samoilova D grupā tiksies arī ar Kanādas duetu Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone un Paragvajas pāri Hjuliana Poleti/Mišela Valjente.

Graudiņa un Samoilova startēs otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. 2021.gadā viņas izcīnīja ceturto vietu.

Šodien tiks sadalīti 19 medaļu komplekti loka šaušanā, vingrošanā, airēšanas slalomā, kalnu riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, paukošanā, džudo, ložu šaušanā, skeitbordā, peldēšanā.

Īpaši tiek gaidīta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas spēle starp Novaku Džokoviču un Rafaelu Nadalu, kas varētu sākties ap plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!