Foto: AP/Scanpix/LETA

Izcilais britu tenisists Endijs Marejs svētdien uz brīdi paildzināja savu karjeru, jo kopā ar Danielu Evansu neticami pārvarēja Parīzes olimpisko spēļu dubultspēļu pirmo kārtu.

Marejs pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm paziņoja, ka olimpiskais turnīrs būs pēdējās sacensības viņa karjerā. Marejs atsauca dalību no vienspēļu turnīra, bet dubultspēlēs pirmās kārtas mačā Marejs ar Evansu ar 3-6, 7-6 (7:5), 11:9 pieveica japāņus Taro Danielu un Kei Nišikori.

Pēc zaudēta pirmā Marejs ar Evansu nonāca iedzinējos otrajā setā ar 2-4. Tomēr britu pāris atspēlēja breiku un vēlāk uzvarēja "tie break" izspēlē, tiekot pie trešā, izšķirošā seta, kas dubultspēlēs ir "tie break" formā.

Japānas duets izšķirošajā setā ieguva drošu pārsvaru 9:4 un pieckāršo mačbumbu. Tomēr tajā brīdī Marejs ar Evansu neticamā kārtā lauza cīņas gaitu, uzvarēja septiņas izspēles pēc kārtas un svinēja fantastisku uzvaru.

"Sniegums, ko viņi demonstrēja tajā brīdī, neliecināja, ka mums būtu iespēja atspēlēties. Pašam bija sajūtas, ka nespēlēja diez ko labi, Evanss brīžiem spēlēja labi, bet mēs abi varam spēlēt labāk. Bet beigās bija kaut kāds "klikšķis"," neslēpjot emocijas, sacīja Marejs.

"Es jau galvā domāju, ar kuru reisu došos mājās. Bet viņu nevienā brīdī nedrīkst "norakstīt"," par sava dēla neticamo atspēlēšanos sacīja Mareja māte Džūdija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!