Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova pirmdien, 29.jūlijā Parīzes olimpisko spēļu pirmajā mačā D apakšgrupā ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) kapitulēja Esmei Bebnerei un Zojai Veržē-Deprē no Šveices.

Graudiņa un Samoilova šajās olimpiskajās spēlēs izliktas ar devīto numuru, bet šveicietes – ar 16. numuru, tomēr šajā mačā nominālo favorītu statusu apliecināt neizdevās.

Šveicietes maču iesāka ļoti apņēmīgi, gūstot trīs punktus pēc kārtas. Turpinājumā latvietes deficītu samazināja līdz vienam punktam, taču Bebnere un Veržē-Deprē turpināja izdarīt spiedienu uz Graudiņu un veica vēl vienu izrāvienu, drīz iegūstot jau piecu punktu pārsvaru. Lai arī brīžiem šķita, ka Graudiņa un Samoilova sāk iespēlēties, tomēr pretinieces neļāva sajust spēles garšu uz pārāk ilgu laiku. Pie septiņu punktu pārsvara šveicietes ieguva setbumbu, kuru ar trešo piegājienu izmantoja.

Arī otrajā setā Graudiņa/Samoilova bija spiestas spēlēt no iedzinēju pozīcijām, taču seta vidū izdevās rezultātu izlīdzināt (8:8). Tam sekoja kārtējais šveiciešu izrāviens, kas viņām deva sešu punktu pārsvaru. No tāda trieciena latvietes neatguvās.

Graudiņa guva 18 punktus, 15 no tiem sakrājot uzbrukumā, divus - ar servi un vienu - ar bloku. Samoilovas kontā trīs punkti, no kuriem divi gūti uzbrukumā un viens - ar servi. Uzbrukumā Graudiņa 15 punktus guva 34 uzbrukumos, pieļaujot arī deviņas kļūdas un desmitreiz šveicietēm turpinot spēli. Divus "eisus" viņa Eifeļa torņa pakājē sakrāja ar 13 servēm, vienreiz kļūdoties. Samoilova uzbrukumā divus punktus guva četros mēģinājumos, divreiz spēlei turpinoties. Viņas kontā viena netverama serve un divas kļūdas 16 servēs. Aizsardzībā Samoilova nospēlēja trīsreiz, bet Graudiņa - divreiz.

Pretiniecēm 19 punktus guva Bebnere, bet 14 - Veržē-Deprē.

Graudiņa/Samoilova D grupā trešdien tiksies ar Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti (21.) no Paragvajas, bet svētdien – ar Kanādas duetu Melisu Hjūmenu-Paredesu/Brendiju Vilkersoni (4.).

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!