Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas kalnu riteņbraucējam Mārtiņam Blūma 17. vieta Parīzes olimpisko spēļu sacensībās nebija rezultāts, uz kuru viņš cerēja, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportists.

Blūms pirmdien izcīnīja 17. vietu Parīzes olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas krosa sacensībās.

"Bija diezgan grūta debija. 17. vieta nebija tas, uz ko cerēju. Trasē jutos ļoti labi, taču bija divas tehniskas ķibeles un viens kritiens, kas lika man apstāties. Desmitnieks, uz ko cerēju, bija ļoti tuvu, tomēr tā iespēja netika izmantota," stāstīja Blūms.

"Mežā sekcijā pirms paša finiša divreiz nokrita ķēde un nācās apstāties, palaist garām konkurentu grupu un ķert atkal rokā. Divreiz noķēru un arī trešo reizi noķēru, bet līdz finišam man pietrūka," turpināja sportists.

Blūms neslēpa, ka brauciena temps bija ātrs, taču tajā pat laikā viņš bija gatavs tik dinamiskām sacensībām. "Es jutos ļoti labi un šķita, ka spēju vairākas reizes pietuvoties desmitniekam. Beigās viss tā salikās, un tāds ir rezultāts," atzina Blūms.

Viņš arī skaidroja, ka olimpisko spēļu sacensībās konkurence ir ļoti spēcīga, jo startē visi labākie. "Trase bija vieglāka nekā parasti, bez tik daudz tehniskām sekcijām. Trase bija ļoti ātra un slidena, tādējādi bija jābūt precīzam un jākoncentrējas," uzsvēra Blūms.

Otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas zelta medaļu izcīnīja Lielbritānijas sportists Tomass Pidkoks.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!