Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Pieredzējis sporta komentētājs atlaists no Parīzes olimpisko spēļu komandas televīzijas kompānijā "Eurosport" pēc tam, kad izteicis seksistisku piezīmi par Austrālijas sieviešu peldēšanas komandu, vēsta BBC.

Brīdī, kad Austrālijas sieviešu komanda, kas nupat bija izcīnījusi zeltu 4x100 brīvā stila disciplīnā, devās uz goda pjedestāla, pieredzējušais "Eurosport" komentētājs Bobs Balārds tiešajā translācijā izteicās: "Jūs jau zināt, kādas ir sievietes... Pavada laiku kopā, taisa meikapu."

Īsais video izgriezums sociālajos tīklos guva lielu popularitāti, bet "Eurosport" vēlāk paziņoja, ka Balārds šajās spēlēs ir atbrīvots no saviem pienākumiem. Pats komentētājs pēcāk atvainojās, ja viņa izteikumi ir kādu aizvainojuši. Kopā ar viņu svētdien komentēja britu peldēšanas zvaigzne Lizija Simondsa, kura kolēģa piebildi nodēvēja par briesmīgu.

Balārds sportu atspoguļo jau no astoņdesmitajiem gadiem, tostarp būdams vairākās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos. Viņš komentējis lērumu sporta veidu, tostarp hokeju un ūdens polo, taču viņš ir vislabāk zināms par pārraidēm peldēšanā un niršanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!