Foto: F64

Latvijas peldētājs Daniils Bobrovs otrdien Parīzes olimpiskajās spēlēs nepārvarēja priekšsacīkstes un izcīnīja 21. vietu 200 metru brasa distancē.

Bobrovs priekšsacīkstēs startēja ceturtajā peldējumā, kurā sacentās arī pret pasaules rekordistu Haijanu Cjiņu no Ķīnas. Haijans šo distanci 2023. gada 28. jūlijā veica 2:05,48 minūtēs. Bobrova peldējumā bija arī divkārtējais Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Arno Kammings no Nīderlandes un mājinieks Leons Maršāns, kurš Parīzē jau triumfējais 400 metru kompleksajā peldējumā.

Bobrovs peldēja astotajā celiņā, un viņa reakcijas laiks startā bija sliktākais šajā peldējumā – 0,72 sekundes. Turpinājumā viņš kontrolpunktos bija lēnākais savā peldējumā, un finišā uzrādīja laiku 2:13,66 minūtes.

Ar šo rezultātu pusfinālā latvietis neiekļuva, iegūstot 21. pozīciju. Lai iekļūtu pusfinālā Bobrovam distance bija jāveic vismaz divās minūtēs un 10,99 sekundēs. Viņam piederošais Latvijas rekords ir divas minūtes un 13,34 sekundes. Savukārt 19. vietā ierindojās lietuvietis Alekss Savicks.

Priekšsacīkstēs labāko rezultātu uzrādīja Sundže Čo no Dienvidkorejas, kura rezultāts bija 2:09,45 minūtes. Tikai 0,04 sekundes lēnāks bija austrālietis Zaks Stabletijs-Kuks, bet trešais rezultāts bija Leonam Maršānam no Francijas (+0,10).

Foto: Publicitātes foto

Pirms trīs gadiem Tokijā Bobrovs 200 metru brasa distancē izcīnīja 31. vietu. Parīzē šajā distancē piedalījās 25 sportisti.

Olimpiskajā peldbaseinā Latviju vēl pārstāvēs Ieva Maļuka 200 metru kompleksajā peldējumā un daiļlēcēja Džeja Delanija Patrika. Maļuka startēs 2.augustā, bet Patrika - 5.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!