Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar pārliecinošu uzvaru sāka Parīzes olimpiskās spēles, priekšsacīkšu pirmajā spēlē ar 21:14 pieveicot Lietuvas basketbolistus.

Latvijai spēles sākums bija diezgan miegains, pirmos punktus ar tālmetienu gūstot Francim Lācim. Latvija tobrīd ieguva vadību 2:1, bet spēles otrās minūtes beigās Latvijas pārsvars bija jau četri punkti. Turpinājumā Latvija droši saglabāja pārsvaru un beigās svinēja uzvaru ar 21:14.

Latvijas izlasē deviņus punktus, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles sakrāja Nauris Miezis, septiņus punktus, trīs atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli - Kārlis Lasmanis, četrus punktus un trīs atlēkušās bumbas - Francis Lācis, bet Zigmārs Raimo vienam punktam pievienoja četras atlēkušās bumbas un rezultatīvu piespēli.

Lietuviešiem Aurelijus Pukelis guva astoņus punktus, Gintauts Matulis sakrāja četrus punktus un četras atlēkušās bumbas, bet Evalds Džaugis - divus punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Trešdien Latvija tiksies ar Nīderlandi, kas pirmajā spēlē 21:16 pieveica Ķīnu. Deviņus punktus un četras atlēkušās bumbas uzvarētājiem sakrāja Vortijs de Jongs, bet septiņus punktus un piecas atlēkušās bumbas - Dimeo van der Horsts. Ķīniešiem septiņus punktus un četras atlēkušās bumbas sakrāja Džans Nins, bet sešus punktus guva Džao Dzjareņs.

Citās otrdienas spēlēs Francija ar 21:19 pieveica Poliju, bet Serbija ar 22:14 - ASV.

Francijas komandā deviņus punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Likā Disoljē, bet poļiem pa sešiem punktiem guva Pžemislavs Zamojskis un Adrians Boguckis. Serbijas komandā Marko Brankovičs guva astoņus punktus, bet amerikāņiem seši punkti Karīma Medoksa kontā.

Pirmajā posmā no 30.jūlija līdz 4.augustam tiks izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4. augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!