Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā Parīzes olimpisko spēļu pirmajā mačā pieļāva daudzas kļūdas, sarunā atzina Miezis.

Latvijas 3x3 basketbola valstsvienība otrdien ar 21:14 pārspēja Lietuvu, sākot olimpisko čempionu titula aizstāvēšanu ar panākumu.

"Lietuvieši mūs ne ar ko nepārsteidza, treneris bija viņus labi "noskautojis". Zinājām visu, ko viņi darīja, tāpēc arī mēs tik labi nospēlējām. Ceru, ka pēc šīm intervijām mēs nedabūsim pa dibenu no trenera, jo pieļāvām daudz kļūdu," teica Miezis. "Ļoti liels paldies faniem, kuru bija tik daudz. Prieks spēlēt tādu tribīņu priekšā, skaisti."

Viņš izcēla, ka šajā mačā Latvijas vienību nepievīla precizitāte, latviešiem raidot grozā astoņus no 14 viena punkta metienus un sešus no 18 tālmetieniem. "Iemetām savus metienus, kuri bija jāiemet, un, protams, bija labs un enerģisks turnīra sākums," secināja basketbolists.

Atšķirībā no Tokijas olimpiskajām spēlēm Lasmanim un Miezim izlases rindās pievienojās Raimo un Lācis, aizstājot Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu. Miezis norādīja, ka Raimo un Lācis komandā iejutušies labi un veiksmīgi debitējuši arī olimpiskajās spēlēs.

"Forši un pozitīvi džeki, māk arī laukumā kādam iedot pa aci, ja vajag," piebilda Miezis, atsaucoties uz spēles epizodi, kurā Raimo vienam no lietuviešiem nejauši trāpīja pa aci. "Ar ko mēs atšķiramies no pagājušās Olimpiādes - esam ātrāki un enerģiskāki. Tas arī pierādījās šodien mačā."

Trešdien Latvija tiksies ar Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!