Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Parīzes olimpiskajās spēlēs otrdien, 30. jūlijā, vakara sesijā fināla peldējumos laboti divi olimpiskie rekordi.

Austrāliete Keilija Makjūena otrdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja 100 metru peldējumā uz muguras.

Makjūenas rezultāts 57,33 sekundes ir ne tikai jauns olimpiskais rekords, bet arī atkārtots Okeānijas rekords.

Viņa nosargāja šajā distancē Tokijā izcīnīto uzvaru, izcīnot pirmo medaļu Parīzē. Tokijā viņas kontā bija trīs zelta un viena bronzas medaļa.

Sudraba medaļu ar rezultātu 57,66 sekundes izcīnīja amerikāniete Regana Smita, bet trešā bija Smitas tautiete Katrina Berkofa, uzvarētājai piekāpjoties 0,65 sekundes.

Īrijas peldētājs Daniels Vifins otrdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja 800 metru brīvā stila peldējumā.

Vifins finišēja septiņās minūtēs un 38,19 sekundēs.

Otro vietu, uzvarētājam zaudējot 0,56 sekundes, ieņēma Tokijas spēļu čempions 800 un 1500 metros amerikānis Roberts Finks, bet trešo - Tokijas spēļu vicečempions šajā distancē un Riodežaneiro spēļu čempions 1500 metros itālis Gregorio Paltrinjēri, kurš čempionam zaudēja 1,19 sekundes.

Lielbritānijas peldētāji otrdien Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja 4x200 metru brīvā stila stafetē.

Uzvarētāji, kuri aizstāvēja Tokijas spēļu čempionu titulu un kuriem finālā startēja Džeimss Gajs, Toms Dīns, Metjū Ričardss un Dankans Skots, finišēja sešās minūtēs un 59,43 sekundēs.

Komandā startēja un zelta medaļu iegūs arī Džeks Makmilans un Kirans Bērds.

Gajam tā ir jau sestā olimpiskā medaļa, izcīnot pa trim zelta un trim sudraba godalgām, bet Skots piecām sudraba medaļām ir pievienojis divas zelta medaļas šajā disciplīnā četru gadu laikā.

Otro vietu, uzvarētājiem zaudējot 1,35 sekundes, ieņēma amerikāņi, bet trešo - Austrālijas kvartets, kurš no britiem atpalika 2,55 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!