Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas vīriešu futbola izlase otrdien Parīzes olimpisko spēļu turnīrā cieta zaudējumu mačā ar Ēģipti, taču abas valstsvienības iekļuva ceturtdaļfinālā. Pēc visām otrdienas spēlēm kļuva zināmi arī ceturtdaļfināla pāri.

C grupas mačā olimpiskā vicečempione Spānija Bordo zaudēja Ēģiptei ar 1:2 (0:1). 40. un 62.minūtē vārtus guva Ibrahims Adels, uz ko spāņi spēja atbildēt vien ar 90.minūtē gūtajiem Samu Omorodiona vārtiem.

Otrā grupas mačā Dominikānas Republika Parīzē spēlēja 1:1 (0:0) ar Uzbekistānu. 51.minūtē Rafaels Nuņjess ar 11 metru soda sitienu izvirzīja vadībā Dominikānas komandu, bet neizšķirtu astoņas minūtes vēlāk panāca Ališers Odilovs.

Pēc trim kārtām Ēģipte sakrāja septiņus un Spānija - sešus punktus, abām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Dominikāna finišēja ar diviem punktiem, bet Uzbekistānas futbolisti - ar vienu punktu.

Nicā B grupas mačā Maroka ar 3:0 (3:0) apspēlēja Irāku. 19.minūtē vārtus guva Amirs Ričardsons, 28.minūtē - Sufians Rahimi, bet 36.minūtē - Abde Ezalzuli.

Otrā grupas mačā Argentīna Lionā ar 2:0 (0:0) pieveica Ukrainu. Vārtus 47.minūtē guva Tjago Almada, bet vēl vienus vārtus mača kompensācijas laikā guva Klaudio Ečeverri.

Grupā, kurā pirms pēdējās kārtas visām četrām komandām bija pa trim punktiem, ar sešiem punktiem pirmo vietu ieņēma Maroka un otro - Argentīna, abām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Ar trim punktiem trešā bija Ukraina un ceturtā - Irāka.

A grupā ar pārliecinošām uzvarām ceturtdaļfinālā iekļuva ASV un Francija. ASV ar 3:0 (2:0) pieveica Gvineju. Divus vārtus guva Kevins Paredess, vienus - Džordže Mihailovičs.

Francija ar 3:0 (1:0) sagrāva Jaunzēlandi, pa vārtiem gūstot Žanam Filipam Matetam, Dezirē Duē un Arno Kalimuendo.

Deviņus punktus sakrāja Francija, sešus - ASV, abām kvalificējoties "play-off" turnīram. Trīs punktus izcīnīja Jaunzēlande, bet bez punktiem mājup brauks Gvineja.

D grupā Paragvaja ar 1:0 (0:0) uzvarēja Mali. Vārtus jau piektajā minūtē guva Marselo Fernandess.

Cīņā starp Izraēlu un Japānu ar 1:0 (0:0) uzvarēja Japāna. Vārtus mača kompensācijas laika pirmajā minūtē guva Mao Hosoja.

Japāna trīs spēlēs tika pie deviņiem punktiem, sešus nopelnīja Paragvaja, bet pa vienam punktam - Mali un Izraēla.

Ceturtdaļfinālā sestdien tiksies Maroka un ASV, Spānija un Japāna, Ēģipte un Paragvaja, kā arī Francija un Argentīna.

Olimpiskajā turnīrā piedalās 16 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

2021.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs zelta medaļas izcīnīja Brazīlijas futbolisti, finālā papildlaikā pieveicot Spāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!