Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Parīzes olimpiskajās spēlēs pieaug bažas par saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā otrdienas vakarā vairāku peldēšanas komandu pārstāvji bija maskās.

Pagājušās nedēļas izskaņā par saslimšanu ar Covid-19 paziņoja trīskārtējais olimpiskais čempions Adams Pītijs no Lielbritānijas (attēlā). Viņš svētdien slikti juties jau pirms 100 metru brasa fināla, kurā izcīnījis sudrabu, nespējot šajā distancē triumfēt trešajās spēlēs pēc kārtas un atkārtot leģendārā Maikla Felpsa sasniegumu. Britu sportista pašsajūta pēc tam pasliktinājusies vēl vairāk, un Covid-19 tests bija pozitīvs. Pītijs gan cer vēl startēt šajās olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Austrālijas peldētāja Leni Palistera atteicās no starta 1500 metru brīvā stila distance, kad arī viņai bija pozitīvs Covid-19 tests. Tiesa, viņa cer atkopties, lai jau ceturtdien piedalītos 4x200 metru brīvā stila stafetē. Jau pirms olimpiskajām spēlēm piecām Austrālijas izlases ūdenspolo spēlētājām tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Tāpat portāls "swimswam" ziņo, ka ASV komandas dalībnieki Deivids Džonstons un Lūks Vitloks arī esot sasirguši ar šo vīrusu. Abi esot atstājuši olimpiešu ciematu un apmetušies viesnīcā. Covid-19 konstatēts arī rumāņu peldētājam, pašreizējam Eiropas junioru čempionam Vladam Stanku. Rumānijas komandas treneri otrdienas vakara sesijā bija maskās, tāpat arī pārstāvji no Nīderlandes, Lielbritānijas, Austrālijas un Vācijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!