Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs trešdien, 31. jūlijā, risinās jau piektā pilnā sacensību diena, kur no Latvijas delegācijas startēja pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova un 3x3 basketbola izlase, bet finālu BMX frīstailā aizvadīja Ernests Zēbolds.

Otro dienu pēc kārtas Latvijas līdzjutējiem prieka mirkļus sagādāja pašmāju sportisti. Sākumā pludmales volejbolistes revanšējās par zaudējumu pirmajā spēlē, izcīnot svarīgu uzvaru. Panākums nodrošina Graudiņai/ Samoilovai iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet uzvara grupas noslēgumā ļaus uzreiz pa tiešo iekļūt ceturtdaļfinālā, necīnoties "lucky loser" kārtā.

Teicami finālsacensības BMX frīstailā aizvadīja Zēbolds, sasniedzot jaunu personisko rekordu un izcīnot astoto vietu, kas pagaidām ir Latvijas labākais sasniegums Parīzē. Savukārt vakarā otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbola izlase, turklāt otro maču pēc kārtas pretiniekiem neatstājot nekādu cerību.

Vēl trešdien starp daudziem notikumiem jāizceļ pasaules rekords peldēšanā karaliskajā 100 metru distancē brīvajā stilā, bet divas zelta medaļas dažu stundu laikā izcīnīja mājinieku peldēšanas zvaigzne Leons Maršāns.

Trešdienas vakarā dažās Parīzes daļās bija spēcīga zibeņošana un negaiss, kas uz brīdi ietekmēja sacensību norisi. Lai gan, piemēram, pludmales volejbola sacensību vakara sesijas trīs spēles sākotnēji it kā atcēla, tomēr vēlāk ar nokavēšanos spēles sākās un tika aizvadītas.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvāja Parīzes olimpisko spēļu piektās dienas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!