Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolists Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova trešdien, 31. jūlijā, izcīnīja savu pirmo uzvaru Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīrā.

Turnīrā ar devīto numuru izliktās Graudiņa/Samoilova D grupas otrajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:15) pārspēja sacensību 21. numuru Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti no Paragvajas.

Pirmajā setā abi dueti spēkojās punkts punktā, bet pēc tehniskā pārtraukuma Paragvajas duets izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru (14:12). Nākamos četrus punktus guva Graudiņa/Samoilova, un viņas arī galotnē spēja apliecināt savu favorītu statusu. Pie rezultāta 20:18 pirmo setbumbu izmantot neizdevās, tomēr ar nākamo piegājienu Graudiņa noslēdza pirmo setu.

Otrajā setā latvietēm ātrāk izdevās veikt izrāvienu, un viņas izvirzījās vadībā ar 6:3. Viņas turpināja pieaudzēt savu pārsvaru, bet Paragvajas dueta centieni gūt punktus bieži atdūrās pret latviešu labo aizsardzību. Arī otro setu latvietes noslēdza ar otro piegājienu, atkal noslēdzošo punktu gūstot Graudiņai.

D grupas kopvērtējumā Graudiņai/Samoilovai tagad ir viena uzvara divās spēlēs. Svētdien latvietes noslēgs grupu turnīru ar maču pret kanādietēm Brendiju Vilkersoni un Melisu Humanu-Paredesu. Savukārt Poleti/Valjente piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!