Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase trešdien, 31. jūlijā, svinēja savu otro uzvaru divās spēlēs Parīzes olimpisko spēļu turnīrā, ar 21:12 pieveicot Nīderlandi.

Latvija izšķirošo pārsvaru panāca spēles otrajā daļā, kad beidzot sāka krist tālmetieni. Latvijas izlasē astoņus punktus guva Kārlis Lasmanis, pa pieciem punktiem guva Nauris Miezis un Francis Lācis, bet Zigmārs Raimo guva trīs punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas. Nīderlandes izlasē septiņus punktus guva Vortijs de Jongs.

Pēc smagnējā spēles sākuma Latvija bija iedzinējos ar 3:5 un 5:6. Uzlabojot darbību aizsardzībā, Latvija guva trīs punktus pēc kārtas un panāca 8:6, bet tobrīd Latvijai nebija realizēts neviens tālmetiens. Tad Lācis realizēja pirmo Latvijas tālmetienu, turpinājumā divpunktu metienus trāpīja Lasmanis un Miezis, Nīderlande nespēja turēt līdzi tādu tempu, kas ļāva Latvijai svinēt drošu uzvaru ar 21:12. Raksturīgi Latvijai, punktu spēlei komanda pielika ar tālmetienu - precīzs bija Lasmanis!

Atgādinām, ka pirmajā spēlē Latvija droši ar 21:14 pieveica Lietuvu, tādējādi divās spēlēs gūto un zaudēto punktu rādītājs ir izcils - 42:26!

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!