Foto: FIBA

ASV vīriešu basketbola izlase trešdien Lillē Parīzes olimpisko spēļu mačā pārspēja debitanti Dienvidsudānu un kvalificējās ceturtdaļfinālam. Amerikāņi turnīra otrajā spēlē uzvarēja ar rezultātu 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29).

ASV izlasē Bams Adebajo guva 18 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Kevinam Durentam bija 14 punkti, Entonijam Edvardsam - 13 punktus, bet Lebronam Džeimsam - 12 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Dienvidsudānas valstsvienībā 24 punktus guva Nuni Omots, 18 punkti un septiņas rezuiltatīvas piespēles bija Kārlikam Džounsam, 16 punkti - Bulam Kuolam u n 12 punkti - Marialam Šajokam. Zem groziem desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Venjens Gabriels.

20.jūlijā šīs abas izlases Londonā aizvadīja pārbaudes maču, kurā ASV basketbolisti līdzjutēju atzinību iemantojušo Dienvidsudānu uzvarēja ar 101:100.

Pirms tam šajā grupā Serbija pārspēja Puertoriko ar 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15). Serbiem septiņi basketbolisti guva 10-15 punktus, par rezultatīvāko kļūstot Filipam Petruševam, kura kontā ar deviņas atlēkušās bumbas. Serbu lielākā "zvaigzne" Nikola Jokičs atzīmējās ar 14 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām, deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Puertoriko vienībā Kristofers Ortiss sakrāja 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Ismaels Romero - desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas. Latvijā spēlējušais Aizija Pinjeiro guva trīs punktus, bet Arnaldo Toro palika bez gūtiem punktiem.

C apakšgrupā ASV uzvarējusi abās spēlēs, pa panākuma ir Serbijai un Dienvidsudānai, bet Puertoriko cietusi divus zaudējumus.

12 komandas ir sadalītas trīs grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas no trim labākajām trešo vietu ieguvējām iekļūst ceturtdaļfinālā, sacensības turpinot pēc olimpiskās sistēmas, kā arī aizvadot spēli par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!