Foto: AP/Scanpix/LETA

Parīzes olimpiskajās spēlēs augusta pirmajā dienā sportisti cīnās par 20 medaļu komplektiem deviņos sporta veidos. Ceturtdien Latvijas 3x3 basketbolisti turpināja olimpiskās spēles ar perfektu bilanci, izcīnot četras uzvaru četrās spēlēs, savukārt BMX braucējiem Kristenam Krīgeram un Veronikai Monikai Stūriškai neizdevās aizsniegties līdz pusfinālam.

Krīgeram olimpiskās spēlēs noslēdzās jau otrajā braucienā, kad viņš piedzīvoja sāpīgu kritienu, bet Stūriška aizcīnījās līdz "pēdējās cerības" braucienam, kur viņas izredzes uz vietu pusfinālā sabojāja kritiens.

ASV vingrotāja Simona Bailsa ceturtdien triumfēja vingrošanas daudzcīņas sacensībās. Bailsa četru disciplīnu summā sakrāja 59,131 punktu, kas ļāva viņai izcīnīt devīto olimpisko medaļu, no kurām sešas ir zelta. Vēl savu otro zelta medaļu Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja Kanādas 17gadus vecā peldētāja Sammera Makintoša, kura bija labākā 200 metru brasa distancē.

Savu tenisista karjeru noslēdza brits Endijs Marejs, kurš izstājās no dubultspēļu turnīrā. Viņš ar Denielu Evansu trešajā kārtā ar 2-6, 4-6 zaudēja ASV duetam Teiloram Fricam/Tomijam Polam. Marejs iepriekš bija paziņojis, ka šis viņam būs pēdējais turnīrs karjerā. Marejs no profesionālā tenisa atvadījās kā trīskārtējs "Grand Slam" čempions.

Sieviešu tenisa turnīrā finālā iekļuva Džena Sjiņveņa un Donna Vekiča. Džena ar 6-2, 7-5 pārspēja pasaules pirmo raketi Igu Švjonteku, bet Veikiča6-4, 6-0 sagrāva Annu-Karolīnu Šmīdlovu. Savukārt vīriešu turnīrā kļuva zināmi visi pusfinālisti – Novāks Džokovičs, Lorenzo Muzeti, Karloss Alkarass un Fēlikss Ožē-Aljasims.

Parīzes olimpiskajās spēlēs līdz šim 11 zelta medaļas izcīnījusi Ķīna, deviņas zelta medaļas ir ASV, bet pa astoņām - Francijai, Austrālijai un Japānai.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var redzēt aktualitāšu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!