Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase Parīzes olimpiskajās spēlēs dramatiskā cīņā veica atspēlēšanos un ar rezultātu 21:19 pārspēja ASV basketbolistus, izcīnot ceturto uzvaru četrās spēlēs.

Latvijas izlasē 10 punktus guva Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis pievienoja astoņus punktus, Zigmāram Raimo divi punkti, bet Francim Lācis – viens punkts. ASV izlasē Kenjons Berijs guva 10 punktus, bet Dilans Treviss izcēlās ar sešiem punktiem. Amerikāņiem nevarēja spēlēt komandas līderis Džimers Fredets, kurš guvis savainojumu.

ASV izlase spēli iesāka veiksmīgāk, izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:0, tomēr latvieši ātri vien panāca izlīdzinājumu. Lai arī amerikāņiem šajā turnīrā iepriekšējās spēlēs ar tālmetienu realizāciju neveicās, tomēr šajā mačā viņi ļoti precīzi uzbruka grozam no tālās distances. Tieši tas palīdzēja viņiem iekrāt sešu punktu pārsvaru (11:5).

Turpinājumā iniciatīvu uzņēmās Miezis, gūstot trīs punktus pēc kārtas, tad Lasmanis trāpīja tālmetienu, bet Miezis caurgājienā rezultātu izlīdzināja. Komandas apmainījās ar punktu guvumiem, līdz Treviss iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, atkal dodot ASV vadību – 17:13. Četru punktu deficīts Latvijai saglabājās, bet tad Miezis iemeta divus tālmetienus, izlīdzinot rezultātu 19:19, un noslēgumā viņš ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Lasmanim gūt grozus, kas atnesa uzvaru.

Latvijas basketbolisti joprojām ir vienīgā komanda, kas Parīzes olimpiskajās spēlēs cīnās bez zaudējumiem. Arī piektdien, 2. augustā, Latvijas izlasei būs divas spēles – vispirms pulksten 15:05 būs jācīnās ar Franciju, bet 20.05 sagaida tikšanās ar Serbiju.

Foto: Paris 2024

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!