Foto: LOK

Parīzes olimpisko spēļu sacensību septītajā dienā, 2. augustā, Latvijas 3x3 basketbola izlase aizvadīs divas spēles, sacensības ar Agates Caunes un Rūtas Kates Lasmanes līdzdalību uzsāks Latvijas vieglatlēti, šaušanā kvalifikācijas sacensībās startēs Agate Rašmane, bet peldēšanas sacensībās - Ieva Maļuka.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvās olimpisko spēļu teksta tiešraidi. Peldēšanas, vieglatlētikas un 3x3 basketbola sacensības tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā šodien aizvadīs divas cīņas, plkst.15.35 pēc Latvijas laika tiekoties ar Franciju un plkst.20.05 - ar Serbiju. Sacensības tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Latvieši ar 21:14 pārspēja Lietuvu un 21:12 - Nīderlandi, ar 22:8 sagrāva Ķīnu un ar 21:19 uzvarēja ASV.

Turnīra tabulā Latvija ar četrām uzvarām četros mačos ir līdere. Trīs uzvaras ir Serbijai, pa divām uzvarām - Francijai, Lietuvai, Nīderlandei un Polijai, vienu panākumu ir izcīnījusi Ķīna, bet zaudējumi visos mačos ir ASV komandai.

Foto: Paris 2024

No 30. jūlija līdz 4. augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3. -6. vietas ieguvēji 4. augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5. augustā.

Agate Rašmane Šatorū plkst.10 pēc Latvijas laika sāks kvalifikācijas sacensības 25 metru distancē šaušanā ar mazkalibra pistoli. Trīs stundas vēlāk kvalifikācijas sacensības noslēgsies ar ātršaušanu.

Finālsacensībām sestdien kvalificēsies astoņu labāko rezultātu autores.

Parīzē Rašmane jau divreiz ir startējusi, vispirms ieņemot 23. vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē, bet pārī ar Lauri Strautmani šajā disciplīnā ierindojoties 16. vietā duetu sacensībās.

Rašmane, pirms trim gadiem debitējot olimpiskajās spēlēs, izcīnīja 19. vietu šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli un ierindojās 37. vietā šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē.

Plkst.12 sāksies sacensību 200 metru kompleksajā peldējumā kvalifikācija, otrajā peldējumā piedaloties Ievai Maļukai. Viņai šīs ir otrās olimpiskās spēles. Tokijā viņa 200 metros brīvajā stilā ieņēma 24. vietu, bet 100 metru brīvā stila peldējumā - 37.vietu.

Plkst.19.10 priekšsacīkšu skrējienu 5000 metru distancē aizvadīs Agate Caune, kā pirmā no Latvijas vieglatlētiem startējot Parīzes olimpiskajās spēlēs. Finālā, kas notiks 5. augustā, iekļūs astoņas no 21 skrējējas. Valmieriete ir šo spēļu debitante.

Piecas minūtes vēlāk sāksies kvalifikācijas sacensības trīssoļlēkšanā, kurās piedalīsies vēl viena olimpisko spēļu debitante Rūta Kate Lasmane. Pamatsacensībās, kas notiks sestdien, varēs iekļūt ar rezultātu 14,35 metri vai iekļūstot labāko divpadsmitniekā.

Piektdien tiks sadalīti 23 medaļu komplekti airēšanā, badmintonā, BMX, burāšanā, daiļlēkšanā, džudo, jāšanas sportā, lēcienos uz batuta, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, šaušanā, tenisā un vieglatlētikā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!