Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīzes olimpiskajās spēlēs piektdien, 2. augustā, tiek aizvadīta septītā pilnā sacensību diena, kurā Latviju pārstāvēs šāvēja Agate Rašmane, pēc tam peldbaseinā dosies Ieva Maļuka, kamēr dienas turpinājumā uzvaru sēriju centīsies turpināt 3x3 basketbola izlase, bet vieglatlētikā kvalifikācijas mači trīssoļlēcējai Rūtai Lasmanei un skrējējai Agatei Caunei.

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs noslēgusies pirmā pilnā sacensību nedēļa, kurā turpināja priecēt Latvijas 3x3 basketbola izlase, kas izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas. Citi Latvijas sportisti piektdien, 2. augustā, ar augstvērtīgiem rezultātiem nepriecēja, tomēr veiksmīga diena padevās mājiniekiem francūžiem.

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka savā vienīgajā startā Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja 26. vietu 200 metru kompleksajā peldējumā, savukārt šāvēja Agate Rašmane sacensībās 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli kvalifikācijā arī uzrādīja 26. rezultātu un finālam nekvalificējās.

Savas pirmās sacensībās aizvadīja arī Latvijas vieglatlētes Agate Caune un Rūta Kate Lasmane. Caune 5000 metru skrējiena pusfinālā finišēja 16. un neiekļuva finālā, kopvērtējumā ieņemot 33.pozīciju. Savukārt Lasmane trīssoļlēkšanas sacensībās ierindojās 22. vietā, arī neiekļūstot finālā.

Profesionālais sports ir nežēlīgs, un to šodien izjuta Lietuvas augstlēcēja Airine Palšīte, kurā guva ceļgala krustenisko saišu un meniska savainojumu. Savukārt BMX pusfinālā vīriešiem smagu kritienu piedzīvoja Lielbritānijas riteņbraucējs Kaiss Vaits, kuru no trases nonesa uz nestuvēm un aizveda uz slimnīcu.

Francijas peldētājs Leons Maršāns ar jaunu olimpisko rekordu triumfēja 200 metru kompleksajā peldējumā – 1:54,06 minūtes. Maršānam līdz jaunam pasaules rekordam pietrūka tikai 0,06 sekundes. Tā viņam bija ceturtā zelta medaļa Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš viņš uzvarēja 400 metru kompleksajā peldējumā, 200 metros tauriņstilā un 200 metros brasā. Francijas BMX riteņbraucēji savu valsti iepriecināja ar to, ka aizņēma visu goda pjedestālu. Par olimpisko čempionu kļuva Žoriss Dodē, otri vietu izcīnīja Silvains Andrē, bet Romēns Majē ierindojās trešajā vietā.

Vieglatlētikas sacensībā ASV skrējēji Vernons Norvuds, Šeimiera Litla, Braiss Dedmons un Keilina Brauna piektdien sasniedza jaunu pasaules rekordu 4x400 metru jauktajā stafetē, distanci veicot trīs minūtēs un 7,41 sekundē. Arī iepriekšējais rekords piederēja ASV, bet tas tika labots par 1,39 sekundēm.

Piektdien kļuva zināms, ka vīriešu vienspēļu turnīrā par zeltu cīnīsies galvenie favorīti Karloss Alkarass un Novāks Džokovičs. Alkarass ar 6-1, 6-1 pārspēja kanādieti Fēliksu Ožē-Aljasimu, bet Džokovičs ar 6-4, 6-2 pieveica itāli Lorenco Muzeti.

Par šiem un citiem notikumiem detalizētāk var lasīt portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē no aizvadītās sacensību dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!