Foto: LOK

Latvijas 3x3 basketbolistiem ceturtā uzvara Parīzes olimpiskajās spēlēs pār ASV nāca ārkārtīgi grūti, taču komanda nodemonstrējusi izcilu raksturu, pēc panākuma sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) gandarījumu pauda Kārlis Lasmanis.

Latvijas 3x3 basketbolisti ar Lasmani, Nauri Miezi, Franci Lāci un Zigmāru Raimo sastāvā ceturtdienas vakarā spraigā divcīņā ar 21:19 uzvarēja ASV, kaut gan dueļa izskaņā atradās iedzinējos pat 15:19.

"Spēle bija supersarežģīta, bija visādi apstākļi, bet nav ko meklēt attaisnojumus. Slikti iesākām un arī slikti spēlējām, bet galvenais, ko varam no šī visa paņemt, ka uzvarējām šo maču, savācāmies un parādījām "oliņas" un raksturu. No šādām spēlēm paliekam tikai stiprāki gan kā komanda, gan individuāli kā spēlētāji," akcentēja Lasmanis.

Komandas biedram piebalsoja Miezis, kurš atzīmēja, ka ASV praktiski spēlē trijatā un šai izlasei neesot ko zaudēt. "Tikai "puļī" bez nekāda spiediena. Tie metieni viņiem arī iekrita. Labi, ka mēs tiešām vinnējām un paņēmām uzvaru."

Latvijas 3x3 basketbolisti pēc četrām uzvarām četrās spēlēs sevi ir nostādījuši burvīgā pozīcijā, lai pēc grupu turnīra automātiski uzreiz kvalificētos pusfinālam. Tajā iekļūs divas spēcīgākās grupas komandas. Vēl pamatturnīrā atlikušas tikai trīs spēles.

Foto: Paris 2024

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!