Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis piektdien, 2. augustā, saspringtā Parīzes olimpisko spēļu cīņā ar 22:20 uzvarēja mājinieci Franciju.

Latvijai šī ir piektā uzvara piecās spēlēs, kas ļāvis nostiprināties grupas pirmajā vietā un soļot pretī ceļazīmei uzreiz uz pusfinālu.

Šajā mačā Latvijai 10 punktus iemeta Miezis, kamēr astoņi punkti Lācim. Savukārt pārējos četrus punktus guva Lasmanis.

Foto: SOK

Pirmo mača punktu guva Francija, bet rezultātu izlīdzināt ļāva Mieža lieliskā piespēle uz groza apakšā esošo Lasmani. Latvijas komanda labi cīnījās aizsardzībā, neļaujot francūžiem iekarot savu grozu, bet otrajā minūtē latviešus ar vienu precīzu soda metienu vadībā izvirzīja Lācis (2:1). Turpinājumā Frenks Segula realizēja traku tālmetienu pēdējā uzbrukuma sekundē, atkal vadībā izvirzot mājiniekus. Miezis pēc tam atbildēja ar to pašu, turklāt nākamajā uzbrukumā Latvija guva arī piekto punktu (5:3).

Lasmanis ar soda metienu palielināja vadību jau līdz trim punktiem (7:4), turklāt pēc franču kļūdas Lācis jaudīgā caurgājienā trieca bumbu grozā no augšas. Turpinājumā komandas atbildēja pa diviem punktiem, trejaci latviešiem realizējot Miezim (10:6). Francūži, vietējo līdzjutēju atbalstīti, gan neļāva olimpiskajiem čempioniem atrauties tālu, jo Segula trāpīja tālmetienu ar sodu, samazinot starpību līdz minimumam (10:11). Lācis uzreiz pēc tam svarīgā brīdī guva divus punktus no tālās distances.

Pēc Lasmaņa tehniskās piezīmes par tēlošanu Francija pietuvojās līdz minimumam (13:14), bet pēc Lāča bumbas trieciena grozā Segula trāpīja tālmetienu un panāca neizšķirtu 15:15. Nākamajos uzbrukumos komandas atkal apmainījās veiksmīgiem tālmetieniem, taču Latvijai vadību atguva Lācis (18:17). Miezis zem groza iemeta vēl vienu punktu, latviešiem gūstot jau četrus punktus pēc kārtas.

Francija gan vēlreiz panāca neizšķirtu, Lasmanis caurgājienā izvirzīja Latviju vadībā (20:19). Pēc tam Segula iemeta tālu metienu, kas tomēr nebija divu punktu vērtē, jo francūzis pārkāpa līnijai. Rezultāts tādējādi bija 20:20. Latvijai pretinieku uzbrukuma laikā izdevās veiksmīgi nosargāt savu grozu, bet pēc tam Miezis uzbrukuma pēdējā sekundē ar atsitienu pret vairogu nodrošināja Latvijai vēl vienu uzvaru.

Piektdienas turpinājumā pulksten 20:05 latvieši principiālā cīņā tiksies ar spēcīgo Serbiju.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Francijas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!