Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Latvijas 3x3 basketbolistu Kārli Lasmani Parīzes olimpisko spēļu turnīra piektajā mačā izprovocēja pretinieki, liekot latvietim pazaudēt spēles pavedienu, izcēla Lasmanis.

Jau ziņots, ka olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Lasmani un Nauri Miezi sastāvā piektdien Parīzes olimpisko spēļu turnīra piektajā mačā ar rezultātu 22:20 pārspēja Franciju.

"Nevarējām savākties un aizvērās "širmis" ciet uz tiesnešiem. Līdz ar to sāku domāt tikai par to, kā izprovocēt piezīmes un pret mani nedeva piezīmes pat tur, kur tām teorētiski vajadzētu būt. Pretiniekiem izdevās ielīst man galvā un pazaudēju spēles pavedienu, tāpēc ir forši, kad ir tāds komandas biedrs kā Nauris, kurš paņem un visu izdara," stāstīja Lasmanis.

"Turpinām kustēties tālāk un šodien vakarā mačs ar Serbiju. Būs vēl viens super "slaktiņš" uz laukuma basketbola formātā, bet tas nekas, jo mums vajag vienkārši savākties, atjaunoties un jābūt gataviem uz nākošo spēli," turpināja Lasmanis.

Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, šo spēli Latvijas basketbolisti iesāka ar agresīvu cīņu aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem izmantot aizsegus uzbrukumā. Lasmanis izcēla, ka uz katru maču tiek izstrādāts cits spēles plāns.

"Pret katru pretinieku ir savs plāns, pielāgojamies pretiniekiem, mēģinām viņus izsist no viņu pierastās spēles un likt viņiem pieņemt vairāk lēmumus, atdot vairāk piespēles. Domāju, ka plāns labi strādāja, bet vienkārši viņi iemeta tādus metienus, kurus parasti nemet iekšā. Savā laukumā uz emocijām viņiem izdevās tos realizēt, bet teorētiski tiem metieniem nevajadzētu būt iekšā," skaidroja Lasmanis.

Vakarā plkst.20.05 latvieši ar Serbiju un svētdien plkst.19 cīnīsies ar Poliju. Uzvarot Serbiju, latvieši oficiāli nodrošinās vietu pusfinālā.

Latvieši ar 21:14 pārspēja Lietuvu un 21:12 - Nīderlandi, ar 22:8 sagrāva Ķīnu un ar 21:19 uzvarēja ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!