Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlase Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis piektdien, 2. augustā, ar sesto uzvaru sešās spēlēs turpināja Parīzes olimpiskajās spēlēs, nodrošinot pirmo vietu grupā. Latvieši ar rezultātu 21:14 sagrāva Serbijas komandu.

Latvijas labā Lasmanis un Lācis guva pa astoņiem punktiem, Raimo pievienoja trīs punktus, bet iepriekšējo spēļu varonim Miezim šoreiz tikai divi punkti.

Pēc nervoza spēles sākuma, komandām daudz pārkāpjot noteikumus, Latvijai bija vadība. Serbija pie 2:4 guva trīs punktus pēc kārtas, uz brīdi vadību pārņemot, bet tad Latvija veica izšķirošo izrāvienu – Lasmanis ar vienu un Lācis ar diviem tālmetieniem panāca 10:5. Lasmanis pēc mirkļa panāca jau rezultātu 12:5 un turpinājumā droši noveda cīņu līdz pārliecinošai uzvarai ar 22:14.

Latvija visas sešas uzvaras izcīnījusi pirms spēles laika beigām un ir vienīgā komanda, kas visos mačos guvusi 21 punktu.

Tagad Latvijai svētdien, 4. augustā, pulksten 19:00 pēc Latvijas laika jātiekas ar Poliju, bet pēc tam pirmdien vakarā sekos izšķirošās spēles – pusfināls un fināls vai cīņa par bronzu.

Foto: Paris 2024

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!