Foto: LOK/AFP/Scanpix/LETA

Leģendārais reperis un "Big3" basketbola līgas dibinātājs "Ice Cube" izaicinājis topošos Parīzes olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā uz paraugspēli, kuras uzvarētājs iegūs 100 000 ASV dolāru.

"Ice Cube" ir pikts par ASV izlases vājo sniegumu 3x3 basketbolā. Tās vīriešu komanda Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras sešās spēlēs, turklāt turnīru sāka ar zaudējumiem trīs mačos pēc kārtas. Tikmēr spilgtākā vienība ir Latvija, kas uzvarējusi visās sešās cīņās un jau garantējusi automātisku vietu pusfinālā. Tieši Latvija ir pašreizējā olimpiskā čempione un galvenā favorīte vēlreiz iegūt zeltu.

"Uzskatu, ka olimpiskajās spēlēs būtu jāspēlē "Big3" līgas spēlētājiem" šovā "The Pat McAfee Show" piektdien teica "Ice Cube". "Mums ir labākie 3 pret 3 basketbolisti pasaulē, turklāt citi nav pat tuvumā."

Kopā ar raidījuma vadītāju Petu Makefī reperis "Ice Cube" vienojās, ka šomēnes varētu izveidot paraugspēli starp "Big3" līgas spēlētājiem un 3x3 basketbola olimpiskajiem čempioniem, turklāt tika piedāvāts uz galda uzvarētājiem likt 100 000 dolāru.

"Mēs sagatavosim mūsu spēlētājus, kuri gatavi pārstāvēt ASV un atgūt cieņu. Gribam tikt respektēti," akcentēja reperis. "Galu galā Parīzē nespēlē labākie. Izskatās, ka cilvēki nevēlas cienīt "Big3" un tā mājās atvest zelta medaļu. Olimpiskajiem čempioniem nemaksā daudz, tāpēc viņiem vajadzētu pieņemt šo izaicinājumu."

"Ice Cube" uzskata, ka labākajiem "Big3" līgas basketbolistiem būtu jāspēlē Losandželosas olimpiskajās spēlēs 2028. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!