Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien, 3. augustā, D grupas izšķirošajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:14, 22:20) pārspēja Kanādas duetu Melisu Hjūmenu-Paredesu/Brendiju Vilkersoni. Šī uzvara latvietēm nodrošināja otro vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Šo maču latvietes iesāka ar teicamu sniegumu, gūstot pirmos piecus punktus pēc kārtas. Turpinājumā šo drošo pārsvaru izdevās noturēt, un kanādietes tā arī vairs "neieķērās" cīņā par atspēlēšanos. Pirmais sets noslēdzās ar divām Kanādas dueta kļūdām.

Otrā seta sākumā Hjūmena-Paredesa/Vilkersone pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, tomēr Graudiņa/Samoilova neļāva viņām veikt izrāvienu. Cīņa ritēja punkts punktā, bet seta vidū latvietes panāca 10:8. Kanādas duets atkal izlīdzināja rezultātu, un galotnē cīņa bija saspringta. Pie rezultāta 20:19 pirmo mačbumbu Graudiņai/Samoilovai izmantot neizdevās, taču brīdi vēlāk Samoilova panāca vēl vienu iespēju noslēgt maču. Izšķirošo punktu guva Graudiņa, kura nospēlēja blokā.

Parīzes olimpiskās spēlēs Graudiņa/Samoilova iesāka ar zaudējumu 0-2 (15:21, 14:21) šveicietēm Esmē Bebnerei un Zoei Veržē-Deprē, bet tad ar 2-0 (21:19, 21:15) uzveica Paragvajas pāri Hjulianu Poleti/Mišelu Valjenti.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas duets ierindojās otrajā vietā D grupā, kas ļauj automātiski iekļūt astotdaļfinālā. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūst astotdaļfinālā, bet vēl divi dueti kļūs zināmi divos pārējo trešo vietu ieguvēju dueļos.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!