Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Zigmāru Raimo un Franci Lāci sastāvā svētdien, 4. augustā, ar uzvaru noslēdza Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīru – 22:16 pret Poliju.

Latvija jau priekšlaicīgi sev bija nodrošinājusi pirmo vietu grupu turnīrā un vietu pusfinālā. Latvija savus pretiniekus pusfinālā uzzinās vēlāk svētdienas vakarā.

Latvijas labā Miezis guva 13 punktus, Lasmanis – septiņus, Lācis – divus, bet Raimo šoreiz palika bez punktiem.

Latvijas 3x3 basketbola izlase uzvarēja visās septiņās aizvadītajās spēlēs un šovakar Serbijas un Francijas duelī noskaidros savus pretiniekus pusfinālā. Otra pusfināliste Nīderlande spēkosies ar Lietuvu vai Poliju.

Diezgan mierīgā spēles sākumā komandas nebija diez ko rezultatīvas, bet tad Miezis caurgājienā un ar tālmetienu panāca 5:2. Poļi drīz vien izlīdzināja rezultātu 6:6, uz ko Latvija atbildēja ar četriem gūtiem punktiem pēc kārtas – 10:6. Polija vēlreiz atguvās pietuvojās līdz 10:11, bet Miezis ar tālmetienu atguva Latvijai drošāku pārsvaru.

Pēc mazrezultatīvām vairākām minūtēm pirmā atguvās Latvija, kas panāca 19:12, sākoties pēdējai minūtei. Polija pēdējā minūtē pamanījās pietuvoties līdz 16:20, bet skaistu punktu pēdējā sekundē mačam pielika Miezis. Saņemot bumbu tikai 0,7 sekundes pirms beigu signāla Miezis uzmeta traku metienu un bumba pēc augstas trajektorijas iekrita grozā – 22:16.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Polijas basketbolistu divcīņu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!