Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV sprinteris Noā Lailss svētdien triumfēja Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību 100 metru sprintā.

Finālā Lailss finišēja 9,79 sekundēs. Līdz sekundes simtdaļām identisks rezultāts bija jamaikietim Kišeinam Tompsonam, kurš Lailsam piekāpās par piecām sekundes tūkstošdaļām.

Bronzu izcīnīja iepriekšējo spēļu vicečempions amerikānis Freds Kērlijs, kurš Lailsam zaudēja divas sekundes simtdaļas. Vēl sekundes simtdaļu lēnāks bija Akani Simbine, kurš ar finišu 9,82 sekundēs laboja Dienvidāfrikas Republikas rekordu.

Piekto vietu izcīnīja 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu čempions itālis Lamonts Marcels Džeikobss, kurš finišēja 9,85 sekundēs. Sestais ar jaunu Botsvānas rekordu - 9,86 sekundēm - bija Letsile Tebogo. Septīto vietu izcīnīja amerikānis Kenets Bednareks (9,88), bet astotais bija jamaikietis Obliks Sevile (9,91).

No iepriekšējo olimpisko spēļu medaļniekiem līdz finālam neaizsniedzās Tokijā bronzu izcīnījušais kanādietis Andrē de Grase.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!