Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pirmdien, 5. augustā, Parīzes olimpisko spēļu astotdaļfinālā ar 2-1 (21:13, 17:21, 18:16) pieveica vācietes Svenju Milleri/Cinju Tilmanu.

Tādējādi Graudiņa/Samoilova iekļuvušas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, ko aizvadīs trešdien, 7. augustā.

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris astotdaļfināla maču sāka jaudīgi, teju nemaz nepieļaujot kļūdas. Pirmajā setā viņām piederēja izteikts pārsvars, kas ļāva noslēgt pirmo setu ar teju graujošu vadību (21:13). Tomēr Vācijas volejbolistes nepadevās un lauza cīņas gaitu, turklāt Graudiņas/Samoilovas spēlē arvien biežāk parādījās kļūdas. Ja vēl otrā seta ievadā izdevās vācietēm turēties līdzi un arī iegūt nelielu vadību, taču izšķirošs bija Milleres/Tilmanas 7:2 izrāviens. Seta izskaņā Latvijas duets atradās iedzinējos ar 3-4 punktiem, beigās piedzīvojot neveiksmi ar 17:21

Izšķirošajā - trešajā - setā spēle ritēja punkts punktā, bet tā otrajā pusē vācietes ieguva 9:7 vadību. To Graudiņa/Samoilova varonīgi atspēlēja, un komandas aizvadīja nervus kutinošu galotni. Divas mačbumbas bija arī Millerei Tilmanai, taču arī ar tām Latvijas dāmas tika galā. Beigās Samoilova/Graudiņa izcīnīja uzvaru, vācietēm pašām izsitot bumbu autā.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Vācijas duetu spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!