Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Parīzes olimpisko spēļu 10 sacensību dienā Latvijas sportistiem starti neizdevās tik veiksmīgi, cik cerēts, tomēr spožu notikumu netrūka. Kārtslēcējs Armands Duplantiss uzstādīja jaunu pasaules rekordu, to pašu izdarīja Lielbritānijas treka riteņbraucējas, bet vingrotāja Simona Bailsa pēc kritiena vingrojumos uz baļķa reabilitējās ar sudraba medaļu brīvajās kustībās.

No latviešiem veiksmīgu sniegumu parādīja pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras ar 2-1 (21:13, 17:21, 18:16) pārspēja vācietes Svenju Milleri/Cinju Tilmani. Ceturtdaļfinālā latvietes trešdien spēkosies ar pasaules ranga līderēm Eduardu Lizbou un Anu Patrisiju Silvu no Brazīlijas.

Džeja Delanija Patrika daiļlēkšanā no desmit metru torņa ierindojās 22. vietā, skrējēja Gunta Vaičule 400 metru skrējiena priekšsacīkstēs vēl nesasniedza pusfinālu, bet jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Palladium KJV konkūrā palika 56. vietā, kārtslēkšanas finālā Valters Kreišs izstājās pirmais un ierindojās 12. vietā.

Latvijas 3x3 basketbolistiem pēc perfektā grupu turnīra izslēgšanas spēles bija ļoti neveiksmīgas, jo tika piedzīvoti divi zaudējumi. Vispirms pusfinālā tika zaudēts Francijai, bet bronzas spēlē – Lietuvai. Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Nīderlande, bet dāmu konkurencē labākā bija Vācija.

Portāls "Delfi" piedāvāja Parīzes olimpisko spēļu 5. augusta teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!