Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas 3x3 basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu pusfinālā mentāli nebija gatavi spēlēt šādā atmosfērā, kā arī pieļāva taktiskas kļūdas, par kurām Francija ātri sodīja, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) maču analizēja Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis.

Jau vēstīts, ka Latvijas 3x3 basketbolisti Parīzes olimpisko spēļu pusfinālā ar rezultātu 14:21 piekāpās mājiniecei Francijai, piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā. Latvija turpinās cīņu par bronzas medaļām, spēkojoties ar Lietuvas valstsvienību, kas savā pusfinālā ar 9:20 kapitulēja Nīderlandei.

"Apstiprinājās trenera (Jāņa) Rimbinieka teorija, ka nevar uzvarēt turnīru, ja grupā nezaudē vismaz vienu spēli. Neko darīt, tāds ir sports," intervijā LTV sacīja Lasmanis. "Laikam nebijām mentāli gatavi šai spēlei, nebijām gatavi šiem faniem un visam pārējam. Ļoti žēl, ka pievīlām savus fanus, kuri atbrauca."

Nauris Miezis gan oponēja, ka fani vēl nav pievilti, jo priekšā cīņa par bronzas medaļām.

"Iesākām labi ar tādu foršu enerģiju, bija patīkami spēlēt pie šādām tribīnēm. Viņi taktiski bija labāki, viņiem nostrādāja spēles plāns," skaidroja Miezis. "Es domāju, ka es kā kapteinis nenolasīju situāciju, jo vajadzēja mainīt aizsardzības plānu. Viņi taisīja plašu uzbrukumu un dabūja situācijas divi pret vienu. Nekas nav beidzies, mēs ejam uz bronzas spēli."

"Bija pāris muļķīgas kļūdas, kur mēs nevajadzīgi aizgājām palīgā aizsardzībā. Tā trīs pret trīs basketbolā nevajag darīt," turpināja Miezis. "Viņi ir labi metēji un par šīm kļūdām sodīja. Mēs neiemetām savus metienus, es ceru, ka arī es neesmu izšāvis visus savus metienus. Mēs ejam uz bronzas spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!