Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlases perfektajam sniegumam Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīrā beigās nebija nekādas nozīmes, un šoreiz izslēgšanas spēļu basketbols bija nežēlīgs, norādīja komandas kapteinis Nauris Miezis. Savukārt Kārlis Lasmanis bija ļoti kritisks pret sevi par to, kā viņš nospēlēja mača galotnē.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbola izlase mačā par olimpiskajām bronzas medaļām ar rezultātu 18:21 principiālā cīņā piekāpās Lietuvai.

"Nezinu, kas pietrūka, bet sāpīgi. Visam, ko parādījām grupu spēlēs, tam nebija nozīmes," intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja Miezis. "Mentāli tas beigās mums nedeva priekšrocību. Tādas ir tās izslēgšanas spēles, tāds ir basketbols."

"Šoreiz leiši bija labāki. Es neiedziļināšos taktiskās lietās, bet apsveikšu viņus ar uzvaru. Malači! Es domāju, ka mums nevajag kaunēties un bēdāties. Paldies, visiem, kas sekoja līdzi. Tiekamies Losandželosā!"

Kārlis Lasmanis mača galotnē pie divu punktu deficīta nolēma neuzbrukt no distances, taču gāja garāmgājienā. Ar vienu gūto punktu šoreiz nepietika. Tiesa, Latvijas basketbolistiem pusfinālā un bronzas spēlē tālmetienu realizācija pievīla, izdevās trāpīt tikai trīs no 26 tālmetieniem

"Nav ko teikt. Es "nopeldēju"... Es neredzēju, cik palicis laika, es aizgāju garām un iemetu no groza apakšas. Pēc tam arī neuzsitu sodu..." stāstīja Lasmanis. "Uznāca kaut kāds aptumsums. Sports ir nežēlīgs. Nāks jauni s**i, vecie aizmirsīsies."

Francis Lācis pateicās komandas biedriem par turnīru un piebilda: "Rūgtums jāņem uz nākotni, šo nedrīkst atkārtot."

Zigmārs Raimo savukārt norādīja, ka spēles gaitu mainīja tas, ka Latvijas izlasei viens vai divi metieni izgriezās ārā no groza, bet Lietuvai tādi iekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!