Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējējai Feitai Kipjegonai atcelta diskvalifikācija par pretinieču traucēšanu distancē 5000 metru skrējienā olimpiskajās spēlēs un viņa atguvusi sudraba godalgu.

Kipjegona pirmdien Parīzes olimpisko spēļu 5000 metru skrējiena finālā finiša taisnē piekāpās tautietei Beatrisei Čebetai.

Astoņu sportistu lielajā līderu grupā pirmā finiša sprintu sāka Kipjegona, taču beigās izturīgāka bija Čebeta, kura finišēja 14 minūtēs un 28,56 sekundēs.

Kipjegona zaudēja 1,04 sekundes, bet vēlāk par traucēšanu distancē tika diskvalificēta. Tādējādi sudraba medaļu sākotnēji ieguva nīderlandiete Sifana Hasana, kura no uzvarētājas atpalika 2,05 sekundes. Viņai tagad pienākas bronzas godalga.

Vēl 1,03 sekundes zaudēja itāliete Nadja Batokleti, kura laboja nacionālo rekordu ar finišu 14 minūtēs un 31,64 sekundēs.

30 gadus vecā Kipjegona ir 2016.gada Riodežaneiro un 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu čempione 1500 metru distancē, bet pagājušajā gadā Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija ("World Athletics") viņu nosauca par gada labāko vieglatlēti - pērn viņa triumfēja pasaules čempionātā 1500 un 5000 metru distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!