Foto: ISA / Pablo Jimenez

Par Parīzes olimpiskajiem čempioniem sērfingā pirmdien Taiti kļuva Francijas pārstāvis Kauli Vāsts un ASV sērfotāja Kerolaina Marksa.

Taiti dzimušais un uzaugušais Vāsts, kurš izslēgšanas cīņās tika izlikts ar trešo numuru, pa ceļam uz savu pirmo olimpisko zeltu pusfinālā ar 10,96 pret 9,60 pārspēja peruāni Alonso Korrea (5.), bet cīņā par zeltu ar 17,67 pret 7,83 pieveica Džeku Robinsonu (13.) no Austrālijas.

Cīņā par bronzu ar pirmo numuru izliktais trīskārtējais pasaules čempions brazīlietis Gabriels Medina ar 15,54 pret 12,43 pārspēja Korrea. Iepriekšējās olimpiskajās spēlē Medina arī aizkļuva līdz pusfinālam un noslēgumā piedzīvoja zaudējumu cīņā par bronzu.

Tikmēr sieviešu konkurencē nepārspēta palika amerikāniete Marksa (9.), kura finālā tikai par 0,17 punktiem pārspēja ar pirmo numuru izsēto Tatjanu Vestoni-Vebu no Brazīlijas - 10,50 pret 10,33.

Cīņā par bronzu francūziete Žoanna Defaī (2.) ar 12,66 pret 4,93 pieveica Brisu Henesiju (15.) no Kostarikas.

Iepriekšējo olimpisko spēļu čempione Karisa Mūra no ASV nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, piekāpjoties Defaī.

Sacensībās norisinājās teju 15 000 kilometru attālumā no Parīzes - Taiti. Šis sporta olimpiskajā programmā pirmo reizi tika iekļauts iepriekšējā Olimpiādē Tokijā. Pirms trim gadiem Tokijā par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem kļuva Mūra un brazīlietis Italu Ferreira, kurš šajā Olimpiādē nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!