Foto: Māris Vancevičs/LOK

Latvijas šķēpmetējs Patriks Gailums Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību pēdējā mēģinājumā juta, ka kaut kas nav kārtībā ar kreiso kāju, sarunā ar žurnālistiem atzina Gailums. Savukārt Gatis Čakšs centās skaidrot pārpratumu, kādēļ trīs reizes speciāli pārkāpa pāri līnijai un palika bez rezultāta.

Gailums kvalifikācijas sacensībās savā grupā ieņēma 11.vietu, bet kopvērtējumā ieņēma 25. vietu un netika finālā, bet Čakšs bija viens no diviem šķēpmetējiem, kas palika bez rezultāta.

Gailums būs dzīvotājs

"To mēs vēl redzēsim, cik nopietna ir trauma. Ja būtu galīgi traki, tad es te nelēkātu apkārt. Dzīvotājs būšu," teica Latvijas sportists.

"Uzliku bloku pēdējā metienā un kaut kāds pukšķītis bija kājā. Tā bija bloka kāja. Šobrīd vēl grūti komentēt, kas tur var vai nevar būt. Vienkārši jutu, ka kaut kas nav labi. Ir kaut kāda sāpīte, bet viņa nav tāda, ka jākrīt no kājām pēc tam," skaidroja Gailums, piebilstot, ka sāpes nebija pārāk lielas.

Gailumam pirmais mēģinājums netika ieskaitīts, otrajā tika sasniegti 77,26 metri, bet trešajā mēģinājumā viņš šķēpu raidīja 82 metru robežās, tomēr nedaudz uzkāpa uz sektora līnijas, līdz ar ko rezultāts netika ieskaitīts.

"Kopā ar emocijām, adrenalīnu un ātru celiņu, pirmo metienu pārskrēju pāri. Otrais mēģinājums jau solījās būt puslīdz labs, bet no tehniskā viedokļa uztaisīju nedaudz pārāk īsu, tāpēc šķēps beigās "nosprāga" gaisā un iedūrās zemē kā stabs," izcēla šķēpmetējs.

"Pēdējo mēģinājumu sanāca izvilkt garāku, kā mēs ar treneri runājām, bet tu saņemies uz pēdējo mēģinājumu, kājas ir relatīvi svaigas un celiņš ir tiešām ātrs, ļoti nes uz priekšu. Arī bez tā ceļgala gan jau tāpat būtu pārlidojis pāri. Jebkurā gadījumā būtu uz līnijas. Protams, būtu skaisti atzīmēties Olimpiādē ar 82 metriem," viņš turpināja.

Pēc sacensībām Latvijas sportistam tiks veiktas medicīniskās pārbaudes, lai noskaidrotu savainojuma nopietnību.

Čakšs: rezultāti bija briesmīgi

"Diezgan žēl, ka netika ieskaitīti, jo es varbūt gribēju, lai tiktu ieskaitīts. Tie rezultāti bija briesmīgi, bet negribēju, lai ir neieskaitīts. Varbūt tajā mirklī, kad ir satraukums, neatstāju nevienu rezultātu, jo skaidrs, ka man nelikās, ka šķēps lido," teica šķēpmetējs.

Čakšs startēja otrajā grupā, kur viņam pirmie divi mēģinājumi aptuveni 70 metru tālumā netika ieskaitīti, pašam tīši pārkāpjot sektora līniju, bet trešajā mēģinājumā šķēps lidoja ap 67 metru robežu - arī pēc tā Latvijas sportists pārkāpa līniju.

"Treneris teica, ka es pirmajā mēģinājumā biju sasprindzis, bet es pēc tam izskatījos apmēram "nomiris". Atkal kārtējo reizi iesildīšanās laikā viss bija labi un tas pirmais metiens bija neveiksmīgs, varbūt nevajag to mest. Pirmajā metienā pārkritu pāri un "iesitu" muguru. Uzreiz galvā bija doma par to, kas tikko notika. Pēc tam atkal jāgaida, kamēr visi izmet, un kad es atkal varu mest, satraukums vēl nedaudz vairāk parādās. Tiešām negatavojos, ka man būtu tik slikts rezultāts," skaidroja sportists.

Viņš izcēla, ka, visticamāk, lielākās problēmas sagādā mentālā noskaņošanās, jo viņš bija pārliecināts par savu fizisko spēku.

"Pēdējā metienā es nedaudz sabijos, jo likās, ka atkal plīsīs cirksnis. Otrajā metienā jutu, ka man tur pilnīgi kunkulis ir izveidojies, ka nav labi. Nemāku paskaidrot, kāpēc," izcēla latvietis. "Tiešām zinu, ka šis rezultāts ir slikts, un citi to redz varbūt vēl sliktāk, bet man tas nebūtu mainījis neko. Ja būtu 13., man tas būtu tikpat slikti, cik 32.vieta."

Viņš piebilda, ka šosezon vēl turpinās sacensties un varētu uzlabot vēl savu sezonas labāko rezultātu, ja viss būs kārtībā ar rezultātu.

"Šodien bija sporta nežēlīga puse, kad tev iedot tos trīs metienus un tu nespēj neko parādīt," piebilda Čakšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!