Foto: FIBA

Zvaigžņotā ASV basketbola izlase ar saviem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) talantiem izvēlējusies nedzīvot Parīzes olimpisko spēļu ciematā, to vietā izvēloties luksusa naktsmītnes.

Kā vēsta "The Daily Mail", ASV izlase olimpisko spēļu laikā dzīvo četrzvaigžņu viesnīcā "Paris Marriott Opera Hotel", turklāt medijs "Forbes" lēš, ka spēlētāju, viņu ģimeņu, komandas personāla un NBA pārstāvju izmitināšana uz šī sporta foruma laiku varētu izmaksāt pat 15 miljonus ASV dolāru.

Tiek minēts, ka kopumā ASV izlases vadība rezervējusi pat 800 numuriņus, kur vieta būtu pat arī šīs valsts delegācijas olimpiešiem.

Tiesa, šāda prakse, kad ASV basketbola zvaigznes olimpiskajās spēlēs nedzīvo sportistu ciematā, nav nekas jauns. Šāds paradums tiek piekopts jau kopš 1992. gada Barselonas spēlēm, kad četrgades sporta forumā pirmo reizi piedalījās profesionāļi no NBA. Tikmēr šogad no ciemata jau vairākkārt izskanējušas sūdzības par ēdiena kvalitāti un nakšņošanas apstākļiem.

Savukārt ASV basketbola izlases solis nedzīvot kopā ar pārējiem sportistiem ir nesis augļus, jo vīriešu komanda uzvarējusi visās spēlēs un otrdien cīnīsies ceturtdaļfinālā pret Brazīliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!