Foto: AFP/Scanpix/LETA

Parīzes olimpiskajās spēlēs ļoti plaši bijusi apspriesta tēma par Alžīrijas bokseres Imanes Helifas un Jutinas Liņas no Taivānas atbilstību bioloģiskajām prasībām, lai piedalītos sieviešu sacensībās. Aizvadītajos gados skandālos iepītā Starptautiskā Boksa asociācija (IBA) pagājušajā gadā nepielaida abas bokseres pasaules čempionātam, tomēr šobrīd izskaidrot šo situāciju organizācijas vadībai neizdevās, turklāt neskaidrības par veiktajiem testiem tikai pieauga. Savukārt Helifa lūdz pārtraukt viņas noniecināšanu.

IBA prezidenta amatā strādā Krievijas pilsonis Umars Kremļevs, kurš apgalvoja, ka Helifai un Liņai veiktie testi bija paredzēti, lai noteiktu bokseru testosterona līmeni, bet IBA izpilddirektors Kriss Robertss apgalvoja, ka tika veikti hromosomu testi. IBA norādīja, ka testi tika nosūtīti uz divām dažādām laboratorijām, kuras ir akreditējusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA), tomēr WADA medijam BBC norādīja, ka tā nepārrauga dzimuma pārbaudes, un tās darbs attiecas tikai uz antidopinga jautājumiem.

Pāris dienas pēc izstāšanās no olimpiskajām spēlēm Karīni atzina, ka viņu ļoti skumdināja tā reakcija, kāda sekoja pēc viņas izstāšanās no cīņas pret Helifu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!